Moćne žene: Elena Lavezzi

Elena Lavezzi je Revolutova voditeljica za Jugoistočnu Europu, a prije sadašnje profesionalne pozicije radila je kao marketinška menadžerica za Uber, gdje je radila na lansiranju usluge u Italiji, kao i razvoju poslovanja u Indiji. No, nakon Ubera, prešla je u financijsko-tehnološku industriju. Profesionalan put joj je iznimno zanimljiv, a kako je on tekao i što nam je u razgovoru sve otkrila da smo u njoj vidjeli našu sljedeću moćnu ženu, pročitajte u nastavku…

Iznenadila me Vaša profesionalna biografija jer ste u kratko vrijeme postigli toliko toga i tako mladi… Svoju ste karijeru u financijskom i tehnološkom poslovanju razvili vrlo brzo. Možete li komentirati razvoj svoje karijere i kako ste završili ovdje gdje sada jeste?

Apsolutno! Započela sam svoju karijeru zapravo u tehnologiji, u startupima na početku, dakle prije više od osam godina. Bila sam doista jedna od prvih koja je radila u startupima. Nisam bila sklon velikim korporacijama, bila sam više poduzetnica. Zapravo, moja prava karijera započela je u Uberu, bila sam jedna od prvih zaposlenika u Europi. Pridružila sam se tvrtki kad je zaposlenih bilo stotinu ljudi, a kad sam otišala zaposlenih je bilo petnaest tisuća.

Preselila sam se u Indiju kako bih podržala rast Ubera i nakon četiri godine mobilnosti, željela sam nastaviti raditi nešto novo. Pridružila sam se maloj tvrtki Italian One, ali mi je nedostajalo međunarodno iskustvo, brzina i mobilnost. Bila sam generalna direktorica za Italiju za kripto tvrtku sa sjedištem u Bostonu.

Tada sam se preselila u London. Početkom ove godine, pridružila sam se Revolutu Proizvod je dobar, a plan proširenja bio je toliko ambiciozan da mi se cijeli koncept jako svidio. I u cijelom procesu rada upoznala sam toliko odličnih ljudi, i iskreno, Revolut ima veliki potencijal na globalnoj razini.

Možete li našim čitateljima objasniti što je Revolut i što je mobilna banka?

To je kao banka, no bez fizičkog aspekta … Možete učiniti bilo što kroz aplikaciju. Dopuštamo klijentima da upravljaju svojim financijskim potrebama, mogu otvoriti bankovni račun i imati kontrolu nad njime, a sve njihove financijske potrebe mogu se upravljati putem aplikacije i računa.

Korisničko iskustvo je intuitivno, tako da ga svatko može koristiti – i ja, i moja majka, i moja baka. Također smo ga pokrenuli za millenialse, ali proizvod je tako potpun da nas zanimaju sve demografije – obitelji, samci, muškarci, žene… itd. Revolut je posebno zanimljiv obiteljima jer obitelj može molje kontrolirati hranu, stanovanje i slične troškove. Proizvod je super snažan jer možete kontrolirati proračun za djecu. Djeca mogu koristiti karticu, a obitelj je može kontrolirati.

Prva ciljna skupina koja mi je pala na pamet bila je bijeli (milenijski) muškarac srednjeg, građanskog sloja, tako da je ovo stvarno osvježavajući pristup korisničkom iskustvu proizvoda …

Naša ambicija je da tko god da ste, gdje god da ste, možete otvoriti lokalni bankovni račun, u potpunoj transparentnosti i koji treba biti jednostavan za korištenje.

Kako se podudara s kripto valutama?

Zapravo, imamo značajku gdje možete ulagati u kripto. Dolazim iz tvrtke s kripto valutom … na primjer. Ne možemo ignorirati kripto funkcionalnosti. Sada je i korištenje kripto valuta mainstream.

Upravo ste spomenuli da ste radili u poduzeću za kripto valutu – kako ste se našli u dominantnoj muškoj profesiji?

Mislim da je ovo zanimljivo ženama, pogotovo u ovom trenutku. Ovo je vrijeme za ženu da bude u industriji. Zamislite sve te proizvode. Koriste ih svi, tako da nam je potrebno puno raznolikosti u svim tim tvrtkama kako bismo mogli izgraditi proizvod koji može odgovoriti na svako pitanje – koje postavljaju mladi, stari, muškarci, žene, bijelci, etnički pripadnici… Tko god.

Imate li savjet za mladu ženu koja se želi pridružiti ovoj industriji?

Postoji mnogo prostora za to. Postoji mogućnost izgradnje kulture, postoji mnogo potencijala za rast.

Što radite u slobodno vrijeme, imate li slobodnog vremena?

Apsolutno jesam! Ljubitelj sam slobodnog vremena! Stvarno želim da moj tim ima slobodno vrijeme. Uvijek angažiram i zapođšljavam one koji imaju mnogo hobija. Ja igram golf, igram tenis i potpuno sam zaljubljena u svoje pse, posvećujem im mnogo vremena. Imam sedam pasa.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. više informacija

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Zatvori