mali Chef: domaća juha od rajčice

unnamed+copy+2

mali Chef

Danas predstavljamo malog Chefa iza kojeg stoji jedna Petra, zaljubljenica u povijest, kuhinju i fotografiju. Kada je mali Chef sreo Mali Plac desila se divna fuzija i kreirani su recepti s tradicionalnim namirnicama i proizvodima. Tako je nastala ova priča o obilju i malim, ali pravim kulinarskim čudima. Vodimo vas u kuhinju Malog placa u kojoj se pod kuhačom malog Chefa stvaraju najfinije i najinspirativnije kreacije za sretan stol i jos sretnije vas.

Juha od rajčice

Veliki smo ljubitelji rajčica i kao takvi uvijek se dobro naoružamo šalšom za zimu i ispunimo svoje zamrzivače do vrha. Ovih dana pripremamo zimnicu i ne bojimo se da ćemo zaboraviti okus rajčice do sljedećeg ljeta. Ipak, bilo bi šteta ne napraviti još koji put ove godine domaću juhu od svježih rajčica .

IMG_0960-01

Sastojci i priprema

Juha od rajčice klasik je za kojim žudimo, bez obzira na vremenske uvjete i kao takav, savršen je izbor kada se želimo ugrijati na kauču ispred televizora ili rashladiti na pikniku uz zdjelicu hladne juhe.

SASTOJCI ZA 4 DO 6 OSOBA (sve biljne namirnice su od SD projekta):
2 kg zrelih rajčica (mesnate sorte poput šljivara)
50 g maslaca
1 luk
4 česnja češnjaka
2 zlice vinskog octa
2 prstohvata sećera
šaka svježeg bosiljka
pola svježeg čilija (sjemenke odstraniti)
sol

PRIPREMA:
1. Rajčice zarežite u križ s nožićem i potopite u vruću vodu. Ostavite ih par minuta, ohladite pod mlazom hladne vode i odstranite kožicu. Oguljene narežite na kockice.
2. Na ugrijanom maslacu i srednjoj temperaturi dinstajte luk dok ne omekša.
3. Dodajte nasjeckani čili i češnjak te sve zajedno dinstajte jos 2 do 3 minute.
4. Dodajte ocat i šećer te pustite da sve zajedno krcka 1 do 2 minute.
5. Dodajte nasjeckane rajčice i nakon što zavrije, kuhajte na srednjoj vatri 20 minuta.
6. Maknite lonac s vatre, u juhu stavite šaku bosiljka i pustite da odstoji 15 minuta.
7. Usitnite sastojke u blenderu. Ako vam se čini da je juha pregusta, dodajte vode po potrebi. Prije posluživanja dovedite juhu do vrenja.

IMG_2909-01

SASTOJCI (Pesto od bosiljka)
veliki pušlek svježeg bosiljka
2 češnja češnjaka
50 g oraha ili pinjola
50 g parmezana
150 ml maslinovog ulja
sol i papar

PRIPREMA:
1. Bosiljak, česnjak, orahe i parmezan usitnite u blenderu. Začinite s paprom i soli. Polako dodajte maslinovo ulje i miksajte dok se ulje ne poveže s ostalim sastojcima.

IMG_2906-01

Recepti, styling & foto: mali Chef
Namirnice: Mali plac

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. više informacija

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Zatvori