Ljeto in Croatia: Đir po otocima za dan iz snova

Kada nas razni mediji uspoređuju s Azurnom Obalom, Grčkom ili još nekom od svjetskih destinacija, to čine s razlogom. Iako ga mnogi uspoređuju čak sa Saint Tropezom, po meni je Hvar još bogatiji od njega, osobito kada se radi o prirodnim ljepotama – gdje god da jesi na otoku, možeš se uvijek okupati u kristalnom, tirkiznom moru.

Grad-Hvar

Naš najsunčaniji otok pruža svima jedan predivan odmor. Od lijepih plaža, mora koji posebno sjaji, polja punih lavande, prefinih i jednih od najboljih restorana na našoj obali te bogatu ponudu noćnih izlazaka. Teško ćete pronaći nekog tko napušta ovaj otok s lakoćom.

Hvat--Taxi-Boat

Hvar naprosto moram izdvojiti kao ‘place to be’ za turiste koje ljetuju u Hrvatskoj jer on bez ikakve sumnje ima nešto za ponuditi svakoj osobi koja dođe na otok – u Starigrad, Jelsu, grad Hvar ili bilo koje mjesto. Ako tražite gdje se možete najbolje osvježiti to vam je laka briga, jer gdje god da ugledate more, tu se možete okupati u jednoj od najljepših uvalica koje ste do sada vidjeli. Taj sjaj mora je poseban, čaroban, i vuče vas da se što prije se opustite u morskim radostima.

Otok-Hvar

Isto tako možete se odlučiti na izlet s otoka na jedan od susjednih otoka – Stipanska, Palmižana, Ždrilca, Jerolim i Sveti Klement čekaju vas pa se pripremite za nekoliko nezaboravnih dana dok radite taj mali đir.

Oni koji traže spoj odmora i zabave mogu se zaputiti na Hula Hula Hvar, Carpe Diem Beach u Stipanskoj ili Laganini na Palmižani. Tu ćete provesti dan iz snova, od gastronomskih specijaliteta koji se pripremaju od svježeg ulovljenih plodova mora do osvježajućih koktela, dobre glazbe koja se vrti i uživati u pogledu s ležaljke – to nije samo slika s Instagrama koju viđate po društvenim mrežama, to je realnost.

Hula-Hula--Beach

Luksuz takvog ambijenta treba si priuštiti jer se uistinu opustite i baš kao što i sam naziv lounge bara govori – sve je Laganini. Iako danju ima puno sadržaja na Hvaru, bilo bi šteta da ne okusite noćni život na otoku. Večera u Garifulu će vam uvijek ostati u pamćenju, a Kivas Bar, BB Lounge Bar, Carpe Diem, Ka’Lavanda Music Bar i Pink Champange imaju raskošne ljetne programe, s domaćim i svjetskim izvođacima. A ako budete zaraženi s «island feverom», ne brinite, čekaju vas taxi brodovi do Carpe Diem Beacha, gdje se zabava nastavlja do zore.

Laganini

Nedaleko od Hvara, tu je i Brač, još jedna avantura u koju se možete uputiti. S Hvara možete na Brač s katamaranom, jedrilicom ili organiziranim ekskurzijama, a također se možete uputiti iz Splita, Omiša ili Makarske. Poznat po svom bračkom kamenu, gdje god da se nalazite na Braču susrest će te se s brojnim štandovima koji prodaju suvenire i proizvode ručnog rada. Šteta bi bilo da napustite Brač bez barem jednog malog suvenira svjetski poznatog kamena. Naravno, na Braču morate definitivno posjetiti ono po čemu je najpoznatiji – plažu Zlatni rat.

Bol-na-Bracu

Zlatni Rat je već godinama proglašen kao jedna od najljepših lokacija u Hrvatskoj i Europi. Takvo priznanje je zasluženo, jer ova plaža zlata vrijedi. Idealna je za kupanje i sunčanje, izdvojena od samog grada Bola – Zlatni Rat vam pruži prirodnu ljepotu koja ostavlja bez teksta. Atraktivna borovina uz plažu nudi hladovinu za one koji izbjegavaju vrućinu i sunce, a ako se malo prošetate uz brdo možete uslikati panoramu koja vrijedi kao najbolja razglednica plaže.

Zlatni-Rat

Još ako ju uhvatite u vrijeme zalaska sunca, uhvatit ćete plažu u jednom zlatno – ljubičastom izdanju koje oduzima dah. To je ako stignete i ne zadržavate se previše u zabavnom Auro Beach Bar koji priređuje neke od najbolji zabava na Braču. Po cijelom otoku imate se gdje okupati i zabavljati, a također i odmoriti se. Ovih dana je upravo završio prvi Brač Film Festival koji je zabavio sve prisutne i unio neku novu energiju u Supetar.

Zalzak-sunca-na-Bracu

U raznim klubovima, barovima, restoranima i konobama Brač nudi opuštenu zabavu koja pruža ugodan tempo za vrijeme ljetovanja. Đir po splitskim otocima vam obećava barem jedan dan iz snova, ako ne i cijeli tjedan, koji će vam ostati u sjećanju sve do sljedećeg ljetovanja.

Zlatni-Rat-s-Broda

Dobra vijest je kako će ovih dana svi ovi otoci biti još i bliže, zahvaljajuci tvrtci European Coastal Airlines koja kreće s letovima iz Splita. Naša mala Hrvatska ima toliko toga za ponuditi da je super vijest kako se razvijaju prometni sustavi koji će nas još više približiti njezinim  ljepotama.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. više informacija

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Zatvori