Lampe kao dizajnerske instalacije

Studio Cheha, 'Ziggi'

Studio Cheha, ‘Ziggi’

Unutrašnja, pa i vanjska rasvjeta jako su bitne za stvaranje atmosfere i dojam prostora koji želimo postići. Decentnom rasvjetom možemo naglasiti određene kuteve i dijelove interijera i na taj način neopazice skrenuti pozornost na neki komad namještaja, aranžman ili samo stvoriti opću (najćešće dobrodošlu i toplu) atmosferu.

Studio Cheha, 'Bulbing lamp'

Studio Cheha, ‘Bulbing lamp’

No, neka rasvjetna tijela samim svojim dizajnom mogu zamijeniti baš ono što želimo naglasiti i sami postaju instalacije u prostoru i djeluju skoro kao jako efektne umjetničke skulpture.

Studio Cheha, 'Bulbing lamp'

Studio Cheha, ‘Bulbing lamp’

Tako je Studio Cheha kreirao rasvjetno tijelo, lampu koja dok je upaljena, postaje svjetleća dekoracija prostora na jako inventivan način. Ona naime, u tom slučaju, postaje svjetleća skulptura. Izdvojili smo tri njihove lampe koje će svakako interijer podići na jednu višu razinu.

Studio Cheha, 'Ziggi'

Studio Cheha, ‘Ziggi’

hollis+morris, 'Bolt Sconce'

hollis+morris, ‘Bolt Sconce’

Za razliku od prethodnih, inovativnih lampi skulptura, studio hollis+morris donosi minimalistička rješenja koja efektom koji postižu mogu zamijeniti dekoraciju slike na zidu, skulpture ili instalacije u prostoru. Minimalističke linije, oblici munje ili trokuta uklopit će se u bilo koji isto takav minimalistički ili prostor industrijskog stila.

Trokutna rasvjeta donosi nekoliko varijanti – rasvjete u obliku obrisnih linija, tj. zraka, trokutnih lampi ili čak piramidalnih rješenja. Neki idu toliko daleko da ih slažu i u visilice. Mogućnosti su neograničene, a dojam je stvarno efektan.

hollismorris_boltsconce4_walnut

hollis+morris, ‘Bolt Sconce’

hollis+morris, 'Bolt Sconce' i 'Triangle Sconce'

hollis+morris, ‘Bolt Sconce’ i ‘Triangle Sconce’

Lampe jednog i drugog studija možete vidjeti i naručiti posjetom na njihove službene stranice, a za novitete, popuste i rasprodaje pratite njihove Facebook i Instagram profile.

hollis+morris, 'Triangle Sconce'

hollis+morris, ‘Triangle Sconce’

hollis+morris, 'Triangle Sconce'

hollis+morris, ‘Triangle Sconce’

hollis+morris, 'Triangle Sconce'

hollis+morris, ‘Triangle Sconce’

Foto: hollis+morrisStudio Cheha

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. više informacija

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Zatvori