Završio je 21. Sarajevo Film Festival

Sinoć je održana ceremonija dodjela nagrada Srce Sarajeva Sarajevo Film Festivala kojom je i završen 21. Sarajevo Film Festival. Proglašeni su najbolji filmovi  u kategorijama igranog, dokumentarnog i kratkog filma.

sff 4 naslovna

Ovogodišnji Takmičarski program – igrani film predstavio nam je je deset filmova, od toga dvije svjetske, jednu međunarodnu i sedam regionalnih premijera. Selekcija Takmičarskog programa – dokumentarni film ove godine predstavio je 23 filma, od toga šest svjetskih, osam međunarodnih, tri regionalne i šest bh. premijera, dok je u okviru Takmičarskog programa – kratki film predstavljeno deset filmova, od toga četiri svjetske, jedna međunarodna i pet regionalnih premijera.

sff 3 naslovna

Osim Srca Sarajeva za najbolje filmove u takmičarskim programima, sinoć je dodijeljeno i Srce Sarajeva za najbolje glumca i glumicu, kao i Specijalna nagrada žirija. Hrvatski film ‘Zvizdan’, redatelja Dalibora Matanića osvojio je CICAE nagradu, dok je film ‘Lijepo mi je s tobom znaš’ osvojio EDN Talent Grant nagradu. Koji su ostali nagrađeni filmovi možete saznati na sff.ba.

sff post

Foto: Facebook

Učitati još
Zatvori