Dvodnevno umjetničko putovanje na Glavnom kolodvoru

Dvodnevno umjetničko putovanje
na Glavnom kolodvoru

Ovog je vikenda Glavni željeznički kolodvor u Zagrebu na dva dana postao dom ulične umjetnosti te na jednom mjestu okupio sve generacije. Okupljeni su u četiri vagona vidjeli presjek dosadašnjih radova kolektiva Pimp my Pump, humanitarnu izložbu “Pomozi Nepalu”, sudjelovali u kreativnim radionicama, pogledali dva filma te plesali uz pratnju DJ-a. U poštanskom vagonu, koji je dio Zbirke željezničkih vozila i dijelova Hrvatskog željezničkog muzeja, u vlasništvu HŽ Infrastrukture, okupljeni su mogli vidjeti fotografije dosadašnjih pumpi iz milja zvanih Franceki kojima se ovaj kolektiv proslavio.

pimpmypump

Sljedeći vagon koji je nekoć bio Buffet, poslužio je kao galerija za humanitarnu prodaju fotografija čija sva zarada odlazi za pomoć žrtvama potresa. Skup je to 50 fotografija koje su u zadnjih nekoliko godina snimili putnici Jungle Tribe putničke agencije putujući po ovoj divnoj zemlji. Treći je vagon bio multimedijalni postav 5 tematskih pumpi posebno oslikanih za ovu izložbu. Vlak u snijegu, Limeni, Nepostojeći tramvaj broj 16, Samoborčekova srebrna strijela i Orijent Express mirno su stajali dok su se u pozadini mogle vidjeti projekcije putujućih vlakova.

pimpmypump2

Posljednji vagon HŽ putničkog prijevoza imao je ulogu kino dvorane u kojoj su posjetitelji sjedeći na sijenu uživali u projekcijama glazbenih filmova “Marley” i “U potrazi za Felom”. Kreativne radionice za djecu Udruge Praktikum, oba su se dana od 11 do 13 sati održavale na 6. peronu te u vagonima i donijele nekoliko veselih stolića, poštarskih vreća te jednu pumpu od papira.
Dvodnevno umjetničko putovanje završilo je ugodnim druženjima na otvorenom uz odličnu glazbu, a brojni posjetitelji koji su bili dio ove sjajne atmosfere na Glavnom kolodvoru pokazali su koliko podržavaju ulične intervencije kolektiva Pimp my Pump.

Foto: Pimp my Pump

Učitati još
Zatvori