Zašto žene imaju veći potencijal
za DJ-ing od muškaraca

Status žena u DJingu odavno je temom brojnim raspravama. Primarno zbog značajno manjeg broja u usporedbi s muškim kolegama kao i brojnim predrasudama s kojima se susreću. No jedno je sigurno, djevojke imaju daleko emotivniji i intuitivniji pristup glazbi i znaju kako pokrenuti publiku te ostvariti noć za pamćenje. Upravo zbog je posljednjih godina zamjetan je porast zvijezda poput Nine Kraviz, Sonje Moonear, Margaret Dygas, Ellen Allien i Maye Jane Coles.

Watergate goes Croatia vol. 1

Watergate goes Croatia vol. 1

Stoga je zagrebački bon ton store & gallery odlučio svoj event 05. kolovoza u dubrovačkim Lazaretima posvetiti upravo damama u elektronskoj glazbi, jer smatraju da to zaslužuju, itekako. Njihove gošće, Kim Ann Foxman (NYC), Eva BE (Berlin), Tijana T (Beograd), Nadja Božić (Zagreb) te Anada (Dubrovnik) sviraju širom svijeta, od New Yorka do Ibize, u klubovima koji su među top 10 u svijetu, uključujući Space Ibiza, Panorama Bar i Berghain u Berlinu, i Output u New Yorku. Usprkos različitim životnim pričama i pozadinama, sve dijele istu ljubav prema kvalitetnoj glazbi. One su inteligentne, elegantne, sposobne i redom izvrsni DJ-i koje je podjednaki gušt slušati i gledati.

Tijana T

Tijana T

Uoči gostovanja na bon ton goes Dubrovnik događanju u dubrovačkim Lazaretima, na ovu smo temu porazgovarali s Tijanom Todorović, istaknutom figurom beogradske klubske scene i elektronske glazbe, poznatoj po energetskim DJ setovima, karizmatičnoj pojavi, internacionalnoj reputaciji i suradnji s Abe Duqueom. “Iskreno mislim da žene imaju veći potencijal za DJ-ing, budući da su najčešće empatičnije i intuitivnije od muškaraca. Tehnički moraju biti bolje od bilo kog muškarca da slučajno ne ispadne da su tuke koje ne znaju miksati. Uvijek mi se čini da žene koje uspiju u ovom poslu zaslužuju sve puta 10 u odnosu na muškarce jer neprestano prolaze kroz neke izmišljene testove.”

bonton-ellenallen

Ellen Allen

Nakon prvog uspješnog eventa iz Watergate i bon ton radionice koji je održan prošlog tjedna u dubrovačkim Lazaretima, a koji je otvorila jedna od ključnih figura berlinške elektronske scene elektronske scene Ellen Allien, ove nas srijede 05. kolovoza očekuje prava ženska zabava. Uz Nadju i Anadu koje predstavljaju domaće snage, u goste dolaze i gošća iz Beograda, Tijana T koja se može pohvaliti svirkom u Panorama Baru, te Eva Be iz Berlina, bivša članica Jazzanova i Sonarkollektiv DJ timova. No, zvijezda večeri je svakako Kim Ann Foxman (Firehouse Records) koja u goste dolazi iz New Yorka. Kim je bivša članica Hercules and Love affaira, a u posljednje je vrijeme uspjela postaviti NYC ponovno na plesnu mapu svojim sirovim pristupom elektronskoj glazbi.

Kim Ann Foxman

Kim Ann Foxman

Cijena karata u pretprodaji je 80 kn putem Entria i AgentCASH-a, a na ulazu 100 kn.

Učitati još
Zatvori