Scena Amadeo i ovoga ljeta
zabavlja Zagrepčane

Arsen Dedić, Sara Renar, Matej Meštrović i Mariachi Los Caballeros samo su neki od glazbenika čiji će nastupi i ovoga ljeta obogatiti kulturnu ponudu Zagreba u sklopu programa ljetne Klupske kazališno-glazbene Scene Amadeo, koja od 23. lipnja do 25. srpnja otvara svoja vrata pod vedrim nebom atrija Hrvatskog prirodoslovnog muzeja na Gornjem gradu.

zagreb

Program započinje 23. lipnja održavanjem drugog izdanja Međunarodnog festivala kazališnih akademija, na kojem će tijekom petodnevnog festivala nastupiti akademije iz Zagreba, Osijeka, Ljubljane i drugdje, a bit će dodijeljeno i priznanje najboljoj predstavi.

kostimi

U sklopu ciklusa predstava pod nazivom ‘Majstori monodrame’ od 17. do 24. srpnja zagrebačka će publika imati prilike vidjeti kultne monodrame Josipa Pejakovića i Zijaha A. Sokolovića ‘Oj živote’ i ‘Glumac je glumac’, te predstave ‘Marlene Dietrich’, ‘Na rubu pameti’ i ‘Povijest moje gluposti’ u izvedbi Ksenije Prohaske, Dragana Despota i Željka Vukmirice. Scena Amadeo najavljuje i premijeru nove monodrame Filipa Šovagovića ‘Stanje nacije 2’, kao i izvedbe recentnih monodrama Zdenka Jelčića i Vesne Tominac Matačić ‘Veliki odlazak’ i ‘Ja koja imam nevinije ruke’.

Marlene Dietrich

Izložbeni program počinje u četvrtak 2. srpnja otvaranjem izložbe akademskog slikara Vatroslava Kuliša ‘Životinjsko carstvo’. Riječ je o šestoj u nizu izložbi posvećenih akademskoj slikarici i grafičarki Izabeli Šimunović (1970. – 2010.), kojima Scena Amadeo i HPM predstavljaju likovne umjetnike čija su djela inspirirana prirodoslovnom tematikom.

Vatroslav Kuliš, Bez naziva, 2013.g.

Vatroslav Kuliš, Bez naziva, 2013.g.

Glazbeni program otvaraju u subotu 4. srpnja Arsen & Gabi, te Lea Dekleva & maestro Bula humanitarnim koncertom ‘Korak u život’, čiji je prihod namjenjen stipendiranju djece i mladih. Svaki kupac ulaznice dobit će na poklon grafiku Vatroslava Kuliša. Slijede koncerti ansambla Lado te jednog od najutjecajnijih aktivnih skladatelja klasične glazbe Mateja Meštrovića, koji će nastupiti s udaraljkaškim ansamblom Sudar Percussion.

Ciklus koncerata etno-glazbe donosi na Gornji grad nastupe Cinkuša, s kojima sviraju solisti na nacionalnim tradicijskim instrumentima iz Italije, Grčke i Srbije, a nastupit će i ansambl Belo platno iz Srbije te grupa Orchestrina adriatica iz Italije. Slijede nastupi mlade kantautorice Sare Renar, zagrebački mariachi sastav Mariachi Los Caballeros, grupe Allyu koja izvodi glazbu starih Inka, te grupe Duende flamenko gitarista Tomislava Tenšeka Snoopya.

Kao posebna glazbena poslastica najavljeni su koncerti istaknutog gitarista Miroslava Tadića i harmonikašice Merime Ključo, te koncert klasične glazbe na kojem će uz Petrita Cekua na gitari nastupiti čelistica Kajana Pačko, a koji će u subotu, 25. srpnja, zatvoriti ovogodišnji Amadeov program.

U slučaju kiše programi se odvijaju u muzeju Mimari, Kazalištu Kerempuh i Maloj dvorani Vatroslava Lisinskog, a kompletan program dostupan je na web stranicama Scene Amadeo, www.scenaamadeo.hr.

Foto: Turistička zajednica grada Zagreba, Facebook

Učitati još
Zatvori