Bogati glazbeni vikend u Zagrebu

Bogati glazbeni vikend u Zagrebu

Disco dancing

Nakon ljetne pauze program zanimljiva i sugestivna naziva ‘Fuck your dreams, this is heaven‘ ponovno dočekuje publiku. U petak, 14. listopada 2016., u Masters clubu program ugošćuje dvojicu osebujnih glazbenika– Jimi Julesa (Watergate) te Kristijan Molnara (Christallization Radio Show), uz lokalnu podršku Felvera i Jogardea.

Jimi Jules, DJ i producent iz Zuricha, slovi za jednog od najvećih nadolazećih talenata međunarodne underground scene. Mladić dolazi iz multikulturalne karipsko – švicarske obitelji u kojoj je glazba imala jak utjecaj te je od ranih nogu svirao trubu, a kasnije bas tubu da bi na kraju magistrirao miksanje i produkciju na züriškoj Akademiji umjetnosti.

Jimijev svjetski uspjeh započeo je kada je s glazbenim partnerom Oliver $ napravio hit ‘Pushing on’ koji je dva tjedna bio broj 1 na beatport ljestvici i rasplesao brojne klubove u Europi, Miami i Japanu. No Jimi svakako nije jednokratno čudo budući se njegova samostalna produkcija već izdaje na poznatoj house glazbenoj etiketi ‘Defected’. U Zagreb Jimi dolazi u sklopu promocije svojeg prvog albuma ‘Equinox’ koji će biti izdan 10. listopada na Zukunft recordings glazbenoj etiketi. Equinox je dobio pozitivne kritike kao izrazito kreativan i muzikalan album koji je već oduševio velike DJe poput Dixona, Giles Petersona te Ame-a.

Kristijan Molnar

Kristijan Molnar u klubu Masters već je gostovao, a sada se vraća kao pridruženi rezident član ovog programa. Kao jedan od najboljih tech-house DJ-a na području bivšeg Balkana, i u Zagrebu je uvijek rado viđen gost. Uz to uređuje i vodi emisiju Christallization Radio Show gdje predstavlja novu i svježu elektroničku glazbu u sklopu koje je ugostio mnoga imena elektroničke glazbe uključujući Guya Gerbera, Stimminga, Matthiasa Tanzmanna, Iana Pooleya i Radioslave.

Peper

U subotu, 15. listopada održat će se Druga Hrvatska Funk Konferencija, i to u zagrebačkim klubovima The Garden Brewery i Peper.

Središnji dio programa ovogodišnje Konferencije je cjelovečernji back2back nastup čak četrnaestero hrvatskih funk DJ-a na dva DJ set-upa, dok će se u popodnevnim satima održati niz kratkih predavanja o povijesti DJ-inga, stilovima gramofonskih tehnika te tajnama korištenja svih vrsta vinila uživo.

Među delegatima koji će bacati vruće grumenje pod vaša stopala su Bijan, Bocca Sofistifunk, Borovich, Chill, Jopa, Kid VA, Kool S, Pips, SlipMat, Dr. SmeđiŠećer, Soul Bader, Tomo Ricov, Venom i Werft. Svaki od njih izvrtit će po dva DJ seta od 13 min i selekcijskidonijeti sonične iskopine iz mikro-žanrovskih oblasti kojima ekspertno barata – od svemirskog orijentalnog diska i njemačkog big band jazz funka, do screamo northern soula i highlife afrobeata.

gardenbrewery3

U nedjelju, 16. listopada popularni Stereotip trebao se održati u Muzeju za umjetnost i obrt. Datum se ne mijenja, no obzirom na najavljene vremenske neprilike Stereotip se seli u obližnju novu lokaciju – Novinarski dom u Perkovčevoj 2. Zagrebačku publiku u nedjelju očekuje pravi elektronički glazbeni spektakl – Felver i Dixon u goste dovode jednog od najvažnijih predstavnika međunarodne elektroničke scene, Kristiana Beyera/Âme koji će s Dixonom nastupiti u posebnom osmosatnom back2back formatu, dok će Felver ovu nestereotipnu večer upotpuniti svojim trosatnim setom. Sljedeći Stereotip stiže već na proljeće, kada se s novim glazbenim iznenađenjima vraća u magičan atrij Muzeja za umjetnost i obrt.

Stereotip 2

Ulaznice je moguće kupiti u pretprodaji u sustavu i na svim službenim prodajnim lokacijama Entria u Zagrebu. Već kupljene ulaznice vrijede za Novinarski dom, a ukoliko zbog promjene lokacije održavanja želite vratiti ulaznice i ostvariti povrat novca to je moguće izvršiti istim prodajnim kanalom.

Stereotip 1

Foto: Journal arhiva, Screenshot, Superseventies

Učitati još
Zatvori