Vodimo vas na koncert tjedna

Vodimo vas na koncert tjedna

Marčelo

Na drugi ovosezonski koncert koncepta Sviraj Stare u Vintage Industrial Bar 24. studenog stiže talentirani srpski glazbenik Marčelo. Setlista sastavljena od pjesama isključivo s prva dva albuma De Facto (2003.) i Puzzle Shock (2005.) predstavlja podjednako jedinstvenu glazbenu poslasticu i vremeplov na početke njegove bogate petnaestogodišnje karijere.

Marčelo

Ovaj uspješni i nagrađivani pisac glazbe, proze i novinskih kolumni izrastao je u jednog od najmoćnijih i najpopularnijih liričara u regiji. Prvi album De Facto iz 2003. naišao je na hvalospjeve publike i kritike koja ga je prozvala “glasom generacije”. Te je godine bio najprodavaniji album u Srbiji i ujedno prvi poslijeratni album koji je ujedinio nove glazbene snage s područja cijele bivše države, uz gostovanja imena kao što su Edo Maajka, Elemental i Disciplinska Komisija.

Album Puzzle Shock izlazi 2005. godine i donosi hitove kao što su Otkucaji, Šarada, Pozerište i Novi Vavilon. Ovo remek djelo po izlasku sjeda na vrhove ljestvica i zbog eklektičnog pristupa skladanju uz brojne utjecaje jazza, rocka i funka širi Marčelovu bazu fanova na ljude izvan tipičnih hip-hop krugova. Album je osvojio brojne nagrade, uključujući TV Metropolis nagradu za najbolju pjesmu, Davorina za najbolji urbani album, dok je spot za Pozerište uvršten u World Chart Express europskog MTV-a. Pretprodaja ulaznica po cijeni od 65 kn kreće 17. listopada. Na dan koncerta cijena karte iznosi 85 kn. Službena prodajna mjesta: Dirty Old Shop (Tratinska 18) i Vintage Industrial Bar (Savska 160).

Sretnik ili sretnica koji se jave na ifeellucky@journal.hr sa svojim imenom i prezimenom te predmetom e-maila Marčelo do 23. studenog u podne ima šanse osvojiti dvije ulaznice za koncert! Čestitamo Romani Popočovski!

Rolling Stones večer u Zagrebu

Mick Jagger, Keith Richards, Charlie Watts i Ronnie Wood već pola stoljeća haraju glazbenom scenom i još uvijek pišu stranice glazbene povijesti, upravo zato Telefon Blues Band u pratnji gostiju. Srđana Juga & Valerije Nikolovske odsvirat će presjek karijere jednog od najvažnijih bendova svih vremena – The Roling Stones. Koncert će se održati 25. studenog s besplatnim ulazom do 22 sata. Više informacija o koncertu možete saznati na Facebook stranici.

Telefon Blues Band je jedan od naših najboljih i najdugovječnijih rock session sastava čiji su članovi poznati glazbenici koji su svirali u grupama: Time, Nirvana, Parni valjak, Aerodoom, Majke itd. Vedran Božić – gitara, vokal, Tomas Krkač – bas, vokal, S. Pintarić Pišta – bubanj, Danko Krznarić – klavijature, vokal.

TRS cover

Foto: Ana Kašćelan

 

Učitati još
Zatvori