Vikend je za kazališne predstave

Vikend je za kazališne predstave

Da su kazališta odličan odabir za večernji izlazak (ili barem njegov početak) dokazuje velika  posjećenost predstava u matičnim kućama, no i na njihovim gostovanjima u drugim gradovima.

"Amerika"

“Amerika”

Ako niste raspoloženi za ludi provod u nekom od klubova ili jednostavno želite promijeniti mjesto izlaska predlažemo vam tri predstave koje vas sigurno neće ostaviti ravnodušnima.

U subotu je na repertoaru dramskog kazališta Gavella u Zagrebu u 19:30 sati predstava “Amerika” koja je pomela kritike. Ovu subotu imate priliku pogledati predstavu za jeftiniju cijenu ulaznice. Predstava je nastala  u koprodukciji riječkog HNK i Gavelle te je dala glumačko remek-djelo Živka Anočića kao glavnog aktera “Amerike” Karla Rossmanna. Detalje predstave možete saznati na gavella.hr.

"Amerika"

“Amerika”

Znate li odgovore na ova pitanja: Kamo su nestali gumi gumi i pikulanje? U kojoj godini je najbolje spirsati bradavicu? Koliko će stranica imati knjiga nove hrvatske povijesti? Može li se naći zrno ljudskosti u paparazzu? Tko su Jarnjak, Jovanka i Nevenka? Gdje pronaći zelene vlažne maramice? Pošto su milodar i sveta vodica? Zašto se raspucavaju brakovi? Je li život jedan veliki reality show? Što sa sobom nakon devedesete? (Iznajmite ju)

Tarik Filipovi i Rene Bitorajac, "Spektakluk"

Tarik Filipovi i Rene Bitorajac, “Spektakluk”

Ako još niste odgovorili na pitanja, svakako pogledajte jedan od najvećih hitova satiričkog kazališta Kerempuh u Zagrebu, predstavu “Spektakluk” u režiji Rene Bitorajca i Tarika Filipovića. Nakon 300 izvedbi “Magic Act Showa”, autorski dvojac Rene Bitorajac i Tarik Filipović pojačani Zoranom Lazićem pozivaju vas na glazbeno-scensko-komično-tragični spektakl s naglaskom na luk. Predstava je proslavila 12.3.2015. svoje 200. prikazivanje i na repertoaru je ovu subotu u 20 sati te nije namijenjena za mlađe od 12 godina. Više o predstavi na web stranici kazališta kazalistekerempuh.hr.

Ovu nedjelju 15.3.2015. u Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu možete pogledati stand-up predstavu “Komušanje mozga”, koju izvodi Stojan Matavulj s gostima. Stand-up forma je najbolji način završetka vikenda i tjedna. Više o rasporedu predstava na www.hnkvz.hr.

Učitati još
Zatvori