Veliki party na krovu MSU-u svečano otvorio Organ Vida

Veliki party na krovu MSU-u
svečano otvorio Organ Vida

Samir Ceric Kovacevic ©-3293

Svečano otvorenje Organa Vida u Muzeju suvremene umjetnosti

Na svečanom otvorenju festivala, u srijedu 6.9.2017., u Muzeju suvremene umjetnosti gostima su se obratile Snježana Pintarić, ravnateljica MSU-a, Marina Paulenka, direktorica Festivala, Leila Topić, kustosica izložbe Novi građani i Paola Orlić, producentica Festivala te službeno otvorile 9.izdanje Međunarodnog festivala fotografije Organ Vida čija je teme ovoga puta bila Novi građani. Kao i na prijašnjim izdanjima, i ove se godine Organ Vida može opisati kao mjesto okupljanja brojnih domaćih i međunarodnih umjetnika, kustosa, stručnjaka, teoretičara, kritičara i urednika. Osim izložbi na brojnim lokacijama po Zagrebu, organizatori su istaknuli konferenciju o suvremenoj fotografiji Izvan dokumentarnog koja će se održati u subotu, 9.9.2017., u MSU-u.

Bogati besplatan program za posjetitelje

Deveto izdanje Festivala donosi pregršt programa, a samo u MSU imate priliku pogledati čak 5 izložbi poznatih inozemnih fotografa:
Izložba finalista – Novi građani
Pieter Hugo: Vjerojatni svjetovi, radovi iz zapadne Afrike, 2005–2010
Cristina de Middel: Sharkification
Dana Lixenberg: Imperial Courts 
Izložba fotoknjiga: Fotobook Kassel & Dummy Award 2017
Konferencija o suvremenoj fotografiji Izvan dokumentarnog održat će se u subotu, 9.9.2017. u MSU-u, u dvorani Gorgona, a predavači i govornici su: David Bate, Jessie Bond, Sophia Greiff, Dario Vuger, Miha Colner, Ivana Anić, Paola Paleari, Christopher Sims, Katarina Šoškić, Alexandra Polina, Dragana Jurišić i Queeranarchive. Izložbe u MSU ostaju otvorene do 20. rujna 2017. Ulaz je besplatan. Detaljan raspored festivala i konferencije možete pronaći i na ovfestival.org.
Samir Ceric Kovacevic ©-3038

Učitati još
Zatvori