Velika izložba umjetnice Björk u MoMi

Velika izložba umjetnice Björk u MoMi

Muzej moderne umjetnosti u New Yorku, popularna MoMA, predstavlja retrospektivu radova multimedijalne umjetnice, skladateljice i pjevačice Björk.

Bjork post1

Posjetitelji će na izložbi imati priliku vidjeti radove jedne osebujne i karizmatične umjetnice kroz predstavljeni presjek od dvadeset godina njezinog stvaralaštva. Izložba je koncipirana tako da pokazuje njezinu snagu i utjecaj i u glazbenom stvaralaštvu. Posjetitelji će moći ponovno vidjeti njezine iznimne izvedbe, kao što je bila ona u filmu “Ples u tami” danskog redatelja Larsa von Triera za koju je osvojila nagradu za najbolju žensku ulogu na filmskom festivalu u Cannesu 2000. godine.

Na drugom katu muzeja, i izložbe, u “Marron Atrium” konstruirana su dva prostora; jedan je posvećen novom zvuku i video instalacijama koje je muzej kupio za “Black Lake”, izvedbu s Bjorkinog zadnjeg albuma “Vulnicura”; drugi prostor je zapravo kino dvorana u kojoj će se moći vidjeti retrospektiva njezinih glazbenih videospotova, od “Debut” do “Biophilia”.

Bjork post 2

Na trećem katu se mogu kronološki doživjeti svi njezini albumi, koji prati njezina biografska priča, istovremeno osobna i poetična. Priču je napisao Sjón, islandski pisac.

Izložba je otvorena za posjetitelje do 7. lipnja 2015.

Učitati još
Zatvori