Velika izložba najvećeg rock benda

‘Exhibitionism’ naziv je zanimljivog projekta benda The Rolling Stones i Saatchi galerije. Opisan je kao ‘najopsežniji i najdublji uvid u stvaralaštvo i svijet najvećeg rockn’roll benda’ te je projekt najavljen kao ‘deset puta veći od izložbe Davida Bowiea u Victoria & Albert muzeju’.

ROLLING STONES POST 2

Jedni od najvažnijih glazbenih izvođača prošlog stoljeća i današnjice – Rolling Stones – svakako su velikim dijelom formirali popularnu kulturu te će ova izložba pokazati u jedinstvenoj perspektivi što sve arhiv benda može otkriti. Suradnje i radovi s raznim vizualnim umjetnicima, dizajnerima, glazbenicima prikazat će se publici… Od Andy Warhola, Alexander McQueena do Martina Scorsesea.

Izložba bi obuhvaćala devet tematski podijeljenih galerija na dvije etaže galerije Saatchi u Londonu. Nakon prvog predstavljanja izložba kreće na četverogodišnju turneju u jedanaest gradova. Ulaz na izložu će se naplaćivati, za razliku besplatnog ulaza na izložbe u Saatchi galeriju u Londonu. Karte za izložbu puštaju se u prodaju 10. srpnja po najnižoj cijeni od 15£ te će cijena varirati obzirom na vrijeme posjeta izložbe (najskuplja je za posjet tijekom subotnjih popodneva).

ROLLING STONES POST

Otvorenje s crvenim tepihom uveličat će Rolling Stonesi 5. travnja 2016. Za sve detalje pratite web stranicu galerije saatchigallery.com te Facebook stranicu te web stranicu Rolling Stonesa.

Foto: Facebook, Getty Images

Učitati još
Zatvori