Večeras je closing party Festivala tolerancije

Večeras je closing party
Festivala tolerancije

flo real slider

Posljednjeg dana jubilarnog, 10. Festivala tolerancije još možete ‘uhvatiti’ i pogledati neka od odličnih filmskih ostvarenja. U kinu Europa i kinu Tuškanac na repertoaru su u 21 sat po dva filma – ‘Dragi Bože’ i ‘Samuel’ te ‘Odluka kabineta’ i ‘Prirodni poremećaj’.

‘Dragi Bože’ film je koji opisuje romantični Jeruzalem kroz oči Aarona, jednostavnog čovjeka koji čuva povijesni zid plača. Jednog dana prelijepa, misteriozna žena ostavlja poruku u jednoj od svetih rupa, a Aaron odlučuje ispuniti njenu najveću želju dok uči da je bit ljubavi komunikacija. Radi se o kratkom filmu, dvojice režisera Ereza Tadmora i  Guya Nattiva. Film je do sada nagrađen s ‘Award of Excellence Bangalore Shorts Film Festival’ i ‘Best Editing Award, Bangalore Shorts Film Festival’ u Indiji 2015. godine.

Film ‘Samuel’ Film predstavlja izvanredni život Samuel Willenberga, kipara i slikara, zarobljenika Treblinke, sudionika u Varšavskom ustanku, primatelja Virtuti Vojne Medalje i Zapovjednikovog Križa Reda za zasluge Republike Poljske. On govori o svom životu punom događaja, počevši od djetinjstva u svom rodnom gradu Czestochowa, preko ratnih godina, kada je sudjelovao u pobuni zatvorenika u logoru smrti Treblinka, iz kojeg je pobjegao, do njegova života danas u Tel Avivu. Režiju potpisuje Jan Kidawa-Blonski i nagrađen je na Krakow Film Festivalu.

Samuel Willenberga

Samuel Willenberga

U kinu Tuškanac još stignete pogledati animirani film ‘Odluka kabineta’ i odličan dokumentarni film ‘Prirodni poremećaj’ koji problematizira pitanje ograničenja tjelesnog hendikepa ljudi i njihovog finkcioniranja u društvu. Film prati mladog studenta novinarstva s normalnim intelektom, ali oštećenim tijelom. On ima cerebralnu paralizu, što znači da ima poteškoća s govorom i kretanjem te pati od mišićnih grčeva i ukočenosti. Mentalno, on je na razini svojih kolega studenata, i to je srž stvari. On je previše invalid da bi ga društvo prihvatilo kao normalnog, ali prenormalan da se jednostavno legne i prihvatiti svoju sudbinu.

Odluka kabineta 1

Odluka kabineta

Odluka kabineta

Odluka kabineta

Nakon filma u kinu Tuškanac, u 22 sata, održat će se diskusija na temu ‘Normalan: jesi, nisi, ti si’ na kojoj će uz Danijela Bursaća, dr. med, ginekologa u KB Merkur i taekwondo trenera u klubu Čigra koji je posvećen radu s djecom s Downovim sindromom sudjelovati i naša Iva Balaban te i mladić s invaliditetom.

flo real 1

Flo Real

Završetak filmskog i razgovornog programa festivala nije kraj večeri. U zagrebačkom klubu Super Super, na Radničkoj cesti 27 od 23 sata očekuje vas veliki party zatvaranja festivala sa svjetski poznatom DJ-icom Flo Real. Iako će ove godine nastupit na Dimensions Festivalu u Puli i na Soundwaveu u Gardenu, nastup na Festivalu tolerancije je ipak njen premijerni nastup u Zagrebu. Očekujte najbolje što soul, boogie, funk, disco, house i old school hip-hop mogu ponuditi.

flo real 2

Flo Real

Učitati još
Zatvori