Izložba u Zagrebu koja slavi početak ljeta

Izložba u Zagrebu koja slavi
početak ljeta

U subotu 16. lipnja 2018. u 12 sati otvara se izložba akademskog slikara Fadila Vejzovića u Galeriji Mala, Trg bana Josipa Jelačića 6, Zagreb. Autor izlaže novi ciklus ženskih aktova pod nazivom Moja Galateja. Vejzovićevom izložbom Galerija Mala slavi početak ljeta.

Uz novi ciklus slika Fadila Vejzovića

Očigledno je da u ovoj fazi svojega djelovanja Fadil Vejzović insistira na tijelu kao motivu i moven-su, ali je ništa manje vidljivo da u fakturi svojih slika i nadalje ustraje na slobodi duktusa, na živosti mrlje, na kromatskoj apartnosti. Smijemo, dakle, zaključiti kako težnja prema mimetičnosti ne protur-ječi slikarskoj autonomiji, kako organizacija kadra i nanošenje pigmenata zadržavaju vlastitu logiku i ritmizaciju, kako potez kista čuva neposrednost dodira s platnom, kako svaka faseta pouzdano nalazi točno mjesto u kadru. – Tonko Maroević

Otvorenje

Tekst Tonka Maroevića iz kataloga uz Vejzovićevu izložbu pročitat će glumica Bojana Gregorić-Vejzović, a jednu pjesmu Tonka Maroevića pročitat će glumac Enes Vejzović. Izložbi će prisustvovati brojni uzvanici iz umjetničkog i javnog života.

 

Učitati još
Zatvori