Dva super festivala i jedna jako cool izložba sljedeći tjedan

Dva super festivala i jedna jako cool
izložba sljedeći tjedan

Dok planirate povratak s ljetovanja, u svoj kalendar zabilježite ova događanja – ne samo da ih nećete htjeti propustiti, već će prelazak iz ljetne faze u onu svakodnevnu, radnu učiniti mnogo lakšim i bezbolnijim.

Špancirfest

Špancirfest je najveći i najraznovrsnijii hrvatski festival, a kvaliteta i doprinos razvoju turizma kontinentalne Hrvatske unazad 20 godina prepoznati su od strane domaćina, mnogobrojnih posjetitelja, ali i struke. Špancirfest je proglašen hrvatskim turističkim događajem godine u 2017.

Također, Špancirfest je jedan od najtraženijih pojmova na Google tražilici u 2017. godini. U kategoriji najtraženijih događanja, plasirao se među prvih 10 te je jedini festival u samom vrhu broja pretraga. Koje sve izvođače i kakav popratni dnevni program donosi saznajte na spancirfest.com, no imajte na umu da se radi o 3 pozornice sa 30 koncerata, 10 lokacija s 30 performera te 3 ulice s preko 30 kreativaca… Sljedeći tjedan je sigurno u znaku Varaždina.

Hoomstock

Hoomstock festival u Humu na Sutli kompletirao je glazbeni line up svog trinaestog izdanja. Na staroj lokaciji, nekoliko metara od slovenske granice i ove će godine 24. i 25. kolovoza nastupiti neka od najvećih, ali i najzanimljivijih imena domaće i regionalne glazbene scene, a u ovogodišnju karavanu upalo je i jedno inozemno ime!

Ove će godine na 4 pozornice nastupiti 19 izvođača, a dosad su najavljeni Darko Rundek i Ekipa, Urban&4, Debeli Precjednik, Ogenj, Antenat, Koala Voice, Stray Dogg, NLV i J.R. August. Ovo je 10 novih razloga zašto kraj kolovoza provesti u Humu na Sutli:

  1. Rezerve – neće grijati klupu, dolaze iz Makarske ravno u glavnu momčad Hoomstocka, a sa svojim novim albumom “Ravno u zamku” već su uhvatili kritičare i publiku. Poslušaj kako ih nije briga za zvijezde.
  2. Dogs in Kavala – momci koji su više u Hrvatskoj nego u rodnoj Srbiji, polako postaju jedni od dražih gostiju na našim pozornicama. Humska ih jedva čeka. Poslušaj zašto je tome tako.
  3. Tús Nua – djevojke koje su s albumom prvijencem odmah skočile na vrh godišnjih glazbenih ljestvica na Hoomstocku će u hladu krošanja parka izvoditi ove sanjive melodije.
  4. Bruto Geto – njih ima tisuće pa organizator smatra da će već toga dana kapacitet pucati po šavovima. Rakuni dolaze, nemoj reći da ti nisu rekli.
  5. Mary May – djevojka koja je objavila jednu pjesmu i bacila sve na koljena. Želiš biti među prvima koji će je čuti uživo, vjeruj nam.

  1. Harvo Jay – kad te uhvati tuga jer shvatiš da je Hoomstock za tek 2 mjeseca, utješi se njihovim Sokom od Agonije i činjenicom da ćeš ih moći i uživo poslušati u Humu.
  2. The Guru Guru – bila je dovoljna jedna večer na MENT-u da ovi Belgijanci izuju publiku iz cipela pa za svaki slučaj na njihov nastup dođite bosi. Poslušaj kakve slatkiše donose sa sobom (nisu čokolade, ali je nešto za popiti).
  3. MRFY – još jedan ubod s MENT-a, ovi Slovenci već neko vrijeme znaju da će postati veliki (vidjeli su to svojim trećim okom) pa sada i publiku uvjeravaju u to.
  4. Pat Tern – nekad su ga susjedi znali kao Andreja Černelča, ali sad je stariji i ozbiljniji pa je promijenio ime i više nije tako melankoličan. Ovo je iz razdoblja kad je bio mlađi i neozbiljniji pa hajde da vidimo što je to pripremio za Hoomstock.
  5. Home Conflict – ekipa koja je pobijedila na natječaju i dobila wild card za dolazak u Hum. Hoomstock podržava mlade nade i daje im priliku da se pokažu pred novom publikom.

 

Nebitno

Nebitno je naziv izložbe koja se 23. kolovoza otvara za javnost u Galeiji Sivoj. Nebitno je svima koji gledaju grad oko sebe poznati tag. Ili kako u opisu izložbe stoji – Nebitno piše natpise u vidu graffita, uglavnom po ulici te ih fotografira. Osim toga diše, jede, pije, spava te živi život koliko god je to danas moguće.

Ovo je jedna od izložbi kojoj se posebno veselimo, a zašto je toliko posebna – dođite u četvrtak na otvorenje i saznajte sami.

Učitati još
Zatvori