Animirane kolaže hrvatske umjetnice Sande Anderlon morate pogledati

Animirane kolaže hrvatske umjetnice
Sande Anderlon morate pogledati

Sanda Anderlon hrvatska je umjetnica koja radi genijalne kolaže. Ukratko bi njezin rad i djelo tako opisali. No, sada ih je podigla na višu razinu! Animirani kolaži pomalo su hipnotički, ne možemo ih prestati gledati, a izbor koji donosimo svakako će vas zaintrigirati…

Fyodor Golan

Ljetni animirani kolaž s odjećom Fyodor Golan, londonskog dizajnerskog dvojca, inspiriran ljetovanjima na Pagu. Naizgled je statičan, no ptica, jedrilica, osa, guster ili vjetar u kosi naglašavaju ljetni vibe.

Za Marco de Vincenzo

Umjetnica je inicijalno radila 4 kolaža za londonski magazine Buffalo Zine s fokusom na kreacije Marca de Vincenza. Tema cijelog časopisa je kloniranje, kopiranje, krađa, imitiranje tako da je kolaž kao medij za to bio dosta zgodan. De Vincenzov tim je htio i videe za svoje društvene mreže zbog čega su kolaži i ozivjeli!

Za Orlebar Brown

Sanda je napravila 4 kolaža za londonski brend luksuznih kupaćih hlača Orlebar Brown, među kojima je i ovaj plažni koji asocira na Venice Beach u Kaliforniji. Animiran je u promotivne svrhe, no to mu nikako ne umanjuje umjetničku i kreativnu vrijednost, naprotiv!

Tour de Fashionista

Ovdje se radi o tzv. šetnji po samoiniciranom kolažu. Sanda kolaž opisuje s osjećajem naklonosti prema stvarima i detaljima koje zadržavaju energiju ljudi koji borave u istom prostoru… A to je ono što ovaj kolaž dočarava i prikazuje.

Učitati još
Zatvori