‘Lost Ticket’ naziv je novog fantastičnog Lončevog murala u Belgiji

‘Lost Ticket’ naziv je novog fantastičnog Lončevog murala u Belgiji

Lonac: Lost Ticket

Lost Ticket naziv je novog murala koji potpisuje hrvatski umjetnik Lonac. Mural je realizirao u sklopu festivala The Crystal Ship koji vodi istoimena organizacija u gradu Oostende, u Belgiji. The Crystal Ship je specijaliziran za stvaranje umjetničkih djela u javnom prostoru – instalacija, skulptura i murala. Okupivši četrnaest umjetnika iz cijelog svijeta, imajući na umu zadanu temu The Dictatorship of Art, festival je ovog puta po četvrti put pokorio grad s fantastičnim umjetničkim djelima.

Do sada su se bavili temama Popes to Presidents, Communism to Capitalism i Aristocracy to Mediacracy, da bi sada prikazali radove na još radikalniju temu The Dictatorship of Art, jer, kako i sami navode, umjetnost je nešto najradikalnije s čime se možete baviti i umjetnost jedina ima moć mijenjanja svijeta.

Lončev rad Lost Ticket prikazuje stariju gospođu koja se nalazi ispred vlaka, a koja pogledom u svojoj torbi traži zametnutu kartu. Prikaz ovog uhvaćenog trenutka donosi cijelu priču, a koju svatko može iskonstruirati i tumačiti za sebe – je li je karta ono najvrjednije što ona u tom trenutku ima, i je li ju je izgubila?

Foto: Henrik Haven

Učitati još
Zatvori