Ljepote Hrvatske na izložbi fotografija u Milanu

Ljepote Hrvatske na izložbi
fotografija u Milanu

Ljepote Hrvatske

U prelijepom gradskom prostoru „Spazio Seicentro“ u Milanu održano je predbožićno druženje pod nazivom „Hrvatska božićna priča u Milanu“, prilikom kojega je otvorena izložba fotografija Marka Vrdoljaka naziva „Ljepote Hrvatske”.

Večer su svojom nazočnošću i prigodnim govorima uveličali veleposlanik RH u Rimu, g. Jasen Mesić, predstavnici Grada Milana, g. Fabio Arrigoni i Santo Minniti. Ispred GRKH kao organizatora i domaćina, generalna konzulica gđa. Iva Pavić, pozdravivši nazočne istaknula je da nam umjetničke fotografije Marka Vrdoljaka zorno pokazuju koliko Hrvatska, kao relativno mala država, njeguje bogatstvo kulturne, povijesne i prirodne baštine, dok izvedba prof. Ševe „Govorite li hrvatski?“ to isto govori za hrvatsku riječ i literaturu.

Veleposlanik RH Mesić svečano je otvorio novu Izložbu fotografija Marka Vrdoljaka „Ljepote Hrvatske“, pozdravivši njezin prvi izlazak izvan RH. Izložba se sastoji od 40 fotografija poznatih i manje poznatih lokacija i vizura svih dijelova Hrvatske.

Izložba umjetničkih fotografija autora Marka Vrdoljaka pod nazivom ˝Ljepote Hrvatske˝ bit će otvorena sve do Božića, u prostoru „Spazio Seicentro“ u Via Savona 99, svakim danom od 10-13h i od 14-18h. Izbor fotografija, realizaciju i izradu izložbe u cijelosti je podržao Samostalni Sektor za javnu i kulturnu diplomaciju, informiranje i odnose s javnošću MVEP RH, te će nakon Milana, u kojem je po prvi puta predstavljena, otputovati, kako bi bila izložena i u drugim brojnim europskim i svjetskim gradovima.

Foto: Press, GKRH Milano, Marko Vrdoljak „Ljepote Hrvatske“

Učitati još
Zatvori