Jako cool kreativna radionica koju donosi brend Voona

Jako cool kreativna radionica koju
donosi brend Voona

Voona na InDizajn festivalu

Sajam InDizajn– festival modernog doma koji se održava od 26. – 29. rujna u Areni Zagreb, i ove godine donosi zanimljive sadržaje za sve posjetitelje. Osim pregršt ideja za uređenje interijera, na sajmu će se naći i nekoliko kreativnih radionica, među kojima je i ona umjetnice Ivone Martinčić koja se krije iza brenda Voona.

Ivona je velika ljubiteljica vune još od malih nogu, ali priznaje da je glavni ‘krivac’ za njezino eksperimentiranje s primjenom tehnika pletenja i ostalih ručnih radova u interijeru – London, gdje je i studirala dizajn interijera. Ivona je iskoristila starinsku tehniku pletenja na potpuno nov i inovativan način, te će polaznike svoje radionice na ovogodišnjem InDizajnu naučiti kako izraditi – zidnu tapiseriju. Ističe da, jednom kada se svlada tehnika, pletenje postaje repetitivna i umirujuća aktivnost.

Iako je vuna tipično zimski materijal, ako je njezina obrada drugačija, primjerice, ako je filcana, ona stvara potpuno drugačiji efekt i atmosferu u prostoru. Ivona je voli koristiti na razne načine – tkati na okviru za tkanje, plesti rukama i iglama.

Osim tapiserija, Ivona dizajnira i izrađuje dekice, sjenila za lampe, košare, podloške za stolice, kape i trake za kosu, torbe i nakit, a pri izradi koristi neobrađenu merino vunu koju nabavlja u Engleskoj. Za sive i neutralne boje interijera preporuča korištenje veselih boja i šarenih detalja, a ističe i  kako ručno rađen predmet u potpunosti mijenja interijer te ga savršeno nadopunjuje.

Radionice Ivone Martinčić na rasporedu su u subotu 28. rujna u 16 sati, te u nedjelju 29. rujna u 13 sati, a svi zainteresirani za radionicu još stignu kupiti ulaznice putem stranice entrio.hr.

Osim radionice Voone, posjetitelje na InDizajn sajmu očekuju i dvije radionice Dnevne doze biljaka na temu samoodrživog terarija i uzgoja sobnog bilja za početnike, dok će Kornelija Benyovsky Šoštarić u svojoj ”Vrtlarici” polaznike naučiti kako izraditi kokedamu. Tea Radić će okupljene na radionici upoznati s osnovama keramike,  dok će najmlađi uživati u likovnim radionicama na kojima će se družiti sa studentima zagrebačke Likovne Akademije.

Ovim putem možete osvojiti dvije ulaznice za Voona radionicu na InDizajn sajmu, ako pošaljete svoje ime i prezime te adresu na ifeellucky@journal.hr s predmetom e-maila “VOONA” do 24. rujna u 8 ujutro kada objavljujemo sretne dobitnike. Također, kako biste bili u prilici osvojiti ulaznice, ispod Facebook objave ovog članka u komentarima morate označiti prijateljicu ili blisku osobu koja bi isto voljela sudjelovati u darivanju.

Čestitamo Maji Kranjec!

Učitati još
Zatvori