Grandiozna izložba instalacija radova Gustava Klimta i Hundertwassera

Grandiozna izložba instalacija radova
Gustava Klimta i Hundertwassera

Klimt 10

Atelier des Lumières: Gustav Klimt i Hundertwasser

Kako bi obilježio svoje otvorenje Atelier des Lumières donosi impresivnu instalaciju kojom se predstavlja bečka umjetnička scena čiji su Gustav Klimt i Hundertwasser bili istaknuti članovi i predstavnici. Kako bi obilježili stotu godišnjicu Klimtove smrti, no i onu umjetnika Egona Schielea, Atelier des Lumières donosi i njihove radove, oživljene u glazbeno-vizualnoj instalaciji.

Radovi koji su prezentirani na izložbi pokazuju Klimtovo stvaralaštvo tzv. zlatnog doba – zlato i dekorativni motivi, portreti i pejsaži ovdje u potpunosti postaju ‘živi’, dok je Hundertwasser predstavljen izložbom ‘Hundertwasser: in the Wake of the Vienna Secession’. Culturespaces potpisuje produkciju, a kreatori iza ovih grandioznih izložbi i projekta su Gianfranco Iannuzzi, Renato Gatto i Massimiliano Siccardi u suradnji s glazbenikom Lucom Longobardi. Njihov projekt posjetitelje vodi kroz umjetnost kraja devetnaestog stoljeća i početka dvadesetog. Kustosica izložbe je Beatrice Avanzi koja je inače zaslužna za velika ostvarenja kao što su ‘Le Douanier Rousseau. L’innocence archaïque’ i ‘Au-delà des étoiles. Le paysage mystique de Monet à Kandinsky’.

Klimt 9

Klimt 8

Izložba se može pogledati na adresi 38 Rue Saint-Maur u Parizu i odličan je motiv za planiranje novog pariškog putovanja. Više informacija o izložbi možete saznati na atelier-lumieres.com.

Klimt 7

Klimt 6

Klimt 5

Klimt 4

Klimt 3

Klimt 2

Klimt

Hundertwasser 4

Hundertwasser 3

Hunderwasser 2

Hundertwasser

Foto: atelier-lumieres.com

Učitati još
Zatvori