Prekrasna umjetnička instalacija
s ekološkom porukom

Zadnjih godina ljudi su postali osjetljiviji i istovremeno bezosjećajniji prema svojoj okolini i prirodnom okruženju. Uz povećani rast svijesti o onečišćenju i raznim akcijama koje se poduzimaju diljem svijeta ne bi li se priroda sačuvala u njezinom izvornom obliku, istovremeno tehnološki i industrijski napredak sve više i brže onečišćuje planet. Jedan od način skretanja pozornosti na situaciju jest i djelovanje umjetnika, dizajnera i kreativaca u drugim poljima izražavanja.

drvo post 1

Na prestižnom i jednom od najvećih i najznačajnijih umjetničkih sajmova u svijetu – Art Basel Unlimited 2015 – jedinstvenoj umjetničkoj platformi za radove koji nadilaze tradicionalno predstavljanje, a koji se upravo održao u Baselu, Galleria Continua predstavila je javnosti instalaciju umjetnika Pascale Marthine Tayoua ‘Plastično drvo’. Instalacija se proteže duž galerijskog zida stršeći prema posjetiteljima i promatračima.

drvo post 3

Način postava drveća, horizontalno od površine uspravnog zida, pomiče ili bolje rečeno ruši naš doživljaj i tradicionalno shvaćanje drveća. Umjesto lišća, umjetnik je za grane zavezao raznobojne šarene plastične vrećice šaljući s time nedvosmislenu poruku o onočišćenju, nužnom podizanju svijesti o ekologiji i ljudskom djelovanju  kako bi se situacija promijenila tj. poboljšala.

drvo post 4

‘Plastično drvo’ također je umjetničko djelo koje istražuje kvalitetu plastike kao medija, posebno u interakciji s prirodnim materijalima.

drvo post 5Foto: Facebook

 

 

Učitati još
Zatvori