Poznati glazbenik Tricky dolazi s novim projektom u Hrvatsku

Poznati glazbenik Tricky dolazi s
novim projektom u Hrvatsku

tricky post

Nakon više od dva desetljeća rada kultni Adrian Thaws poznatiji kao Tricky i dalje je jedan od najcjenjenijih i najinovativnijih glazbenika današnjice. Pionir trip-hop žanra koji se uzdignuo u Engleskoj 90-ih godina poznat je po svojem posebnom stilu, mračnoj i slojevitoj glazbi, te suradnjama s brojim vokalistima i glazbenicima.

Nakon uspješnih nastupa Tricky se ponovo vraća u Hrvatsku na dva koncerta, a na ovoj turneji predstavlja novi projekt Skilled Mechanics i istoimeni album koji će bit objavljen 22. siječnja. Glazbenik će održati tri ekskluzivna klupska nastupa – u beogradskom Dom omladine 26., splitskom Judino drvo 28. te u zagrebačkoj Močvari 29. siječnja 2016.

Novi smjer u njegovoj karijeri je novi projekt Skilled Mechanics, izraz talenta koji se mijenja i prilagođava budućnosti, a upravo to Trickyja čini vitalnim kao umjetnika. Zamišljen kao glazbeni kolektiv bez granica, trenutno ga uz Trickyja čine DJ Milo, jedan od najboljih prijatelja i suradnik još s kraja 80-tih iz vremena ekipe The Wild Bunch te Luke Harris, stalni Trickyjev bubnjar koji je i gostujući vokal na projektu.

Uz vokale londonske Renate Platon, kao i danske Oh Land, na albumu sudjeluje i jedna od Trickyjevih muza Francesca Belmonte, a uradak broji i suradnje s Ann Dao i Xdare. Debitantski istoimeni album Skilled Mechanics službeno će biti objavljen 22. siječnja 2016.

I ovim projektom kultni Tricky pokazuje da je i dalje umjetnik koji se neprestano razvija, a za sjajan početak nove koncertne godine premijerno gledamo novi projekt u Splitu i Zagrebu.

Ulaznice za zagrebački koncert možete nabaviti u Dirty old shopu, Tratinska 18, Rockmark, Berislavićeva 13, Dallas Music Shop, Tkalčićeva 7, Aquarius CD Shop, Varšavska 13 te na svim Eventimovim prodajnim mjestima i na eventim.hr.

Učitati još
Zatvori