6. rujna čitat ćemo još tri Harry Potter knjige

6. rujna čitat ćemo još tri
Harry Potter knjige

harrypotter-noveknjige-1

Albus Dumbledore

Tek smo se dočepali knjige ‘Harry Potter i ukleto dijete’, a već nas očekuju nove uzbudljive vijesti iz čarobnjačkog svijeta. Naime, J.K. Rowling je na svojoj službenoj stranici Pottermore objavila kako priprema još tri knjige, odnosno priručnika, kroz koje ćemo doznati još više informacija o omiljenim (i ne tako omiljenim) likovima. Radi se zapravo o seriji Pottermore Presents koja se (zasad) sastoji od tri e-knjige, djelomično pisane od strane autorice, a djelomično razvijane kroz teorije obožavatelja. Sve tri knjige postaju dostupne za download 6. rujna – možete se predbilježiti na stranicama Amazon i Pottermore.

harrypotter-noveknjige-3

‘Hogwarts: An Incomplete and Unreliable Guide’ dat će nam dodatni uvid u sve tajne dvorca i odgovoriti na pitanja, poput onog što se događa kad Razredbeni klobuk ne može odabrati u koji dom smjestiti učenika. ‘Short Stories from Hogwarts of Power, Politics and Pesky Poltergeists’ istražuje tamnu stranu čarobnjačkog svijeta kao što su problemi u Ministarstvu magije ili užasi koji se događaju u zatvoru Azkaban, dok ‘Short Stories from Hogwarts of Heroism, Hardship and Dangerous Hobbies’ donosi više zabavnih detalja i priča o profesorima, primjerice Silvanusu Kettleburnu ili Minervi McGonagall.

ministarstvomagije2

Ministarstvo magije

Budući da je kratki priručnik ‘Čudesne zvijeri i gdje ih naći’ pretvoren u film s očekivanjem da će to postati i trilogija, nema razloga zašto i ove tri knjižice jednog dana ne bi mogli gledati na velikom platnu. Odaziv obožavatelja toliki je da će J.K. Rowling teško odoljeti novom izazovu!

harrypotter-noveknjige-2

Dolores Umbridge

Učitati još
Zatvori