Evo zašto trebate posjetiti ovogodišnji #tdzg

Evo zašto trebate posjetiti
ovogodišnji #tdzg

Tjedan dizajna Zagreb najveće je hrvatsko dizajnersko događanje. Jednom godišnje predstavlja se dizajn kao dio kreativnih industrija. Održat će se predavanja, paneli, izložbe i radionice s ciljem povezivanja profesionalnih dizajnera i poduzetnika, te popularizacije dizajna.

lauba tdzg post

Izložba namještaja na Tjednu dizajna ima za cilj predstavljanje najboljeg hrvatskog namještaja te je smještena na 1000 četvornih metara galerijskog prostora Laube. Cilj je predstavljanje renomiranih hrvatskih proizvođača i dizajnera namještaja. Izložene su najnovije linije ili pojedinačni komadi namještaja, nastali kao produkt uspješne suradnje proizvođača, dizajnera i razvojnih timova.

rustica moderna tdzg

U sklopu izložbe održavaju se i promocije novih proizvoda s potpisom Brigada, Data by Despot, Rustica Moderna, Stipe Marasović, Filip Gordon Frank. Zajednica za industrijski dizajn i ove godine predstavlja izvrsne samoinicirane prototipove te serijske proizvode. Mnogi su izloženi eksponati dobili prestižne svjetske dizajnerske nagrade, primjerice Red Dot Design Award, Interior Innovation Award, iF Design Award, A’Design Award, ali i domaće nagrade poput Mobil optimuma i ‘DA’ za dizajn te nagrade ostalih strukovnih udruženja.

hangar lauba

Ovogodišnji Tjedna dizajna pun je iznenađenja. Jedno od iznenađenja je bogati glazbeni program koji će se održavati od petka 8. svibnja do subote 16. svibnja. Gosti glazbenog programa su Radio 808, phillitchevanje, CFSN DJs i Nomad Jam. Radi prošlogodišnjeg velikog interesa te kako bi se izbjegla gužva i smanjilo čekanje na šanku, program se seli u zgradu pokraj Laube – kuće za ljude i umjetnost.

Nomad post 1

Nova lokacija glazbenog programa prima preko tisuću ljudi. U suradnji s odličnim zagrebačkim ekipama očekujte plesne vikend programe koji će trajati sve do 4 h ujutro te cjelodnevno druženje uz poznati CFSN-ov nedjeljni streaming. Raspored glazbenog programa pratite na Fecebook eventu

Osim novosti bogatog glazbenog programa, Tjedan dizajna osigurao je sadržaj i za najmlađe. Čak tri Dizajnerske početnice održat će se na Tjednu dizajna. Riječ je o seriji kreativnih radionica namijenjenih djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta, a od ove godine i djeci vrtićke dobi. Radionice potiču djecu i srednjoškolce na kreativno razmišljanje i umjetničko izražavanje, konceptualno promišljanje i razvijanje vizualne pismenosti i sposobnosti opažanja, a tematski su koncipirane u odnosu na korištenje specifičnih materijala, tipove zadataka ili teme od društvenog značaja.

dječje radionice 4

Cilj radionica je upoznati djecu s osnovama dizajna i njegovom utjecaju i važnosti na svakodnevni život kroz stvarnu realizaciju jednog dizajnerskog projekta, odnosno kreativnog procesa.

bistro lauba 7

Osim regularnog programa Tjedna dizajna te izdvojenog glazbenog programa, dječjih radionica te izložaba, u Laubi možete predahnuti u Bistrou.  Kao i ostatak Laube, Bistro je prostor za igru. Igru okusa. Igru druženja za stolom. Poznat je po svojem zaštitnom znaku – kruhu. Novitet na Bistroovom meniju su kukuruzni kruh, raženi sa suhim šljivama i paprom te raženi i pšenični s brusnicama i indijskim oraščićima.

bistro lauba 8

Za sve informacije o bogatom programu Tjedna dizajna pratite Facebook i web stranicu.

Foto: Facebook

 

Učitati još
Zatvori