Svjetski poznata slovenska umjetnica izlaže u Beogradu

Svjetski poznata slovenska
umjetnica izlaže u Beogradu

Salon Muzeja suvremene umjetnosti u Beogradu 11. rujna ugošćuje slovensku umjetnicu Jasminu Cibic i njezinu izložbu ‘Srušiti i iznova izgraditi’.

Spielraum Cibic 7 post

Izložba se bavi istraživanjem kako umjetnost i arhitektura mogu poslužiti kao sredstvo moći svakog političkog sustava. Sastoji se od performativne instalacije i novog filma ‘Srušiti i iznova izgraditi’. Riječ je o trećem poglavlju većeg rada pod nazivom ‘Spielraum’ na kome umjetnica radi već jednu godinu: prvi dio prikazan je u Ludwig Muzeju u Budimpešti, a drugi u Međunarodnom grafičkom likovnom centru u Ljubljani.

Spielraum Cibic 11 post

Na otvaranju izložbe, održat će se performans tijekom kojeg će grupa umjetnica izvoditi intervencije na foto tapeti osmišljenoj kao imaginarni pejzaž. Jasmina Cibic poznata je slovenska umjetnica koja živi i radi u Londonu. Bavi se analizom specifičnog nacionalnog, političkog, kulturnog i umjetničkog porijekla, stvarajući karakterističan, sebi svojstven jezik. Koristi medij filma, instalacije, objekta i fotografije.

Spielraum Cibic 3 post

Predstavljala je Republiku Sloveniju na 55. Bijenalu suvremene umjetnosti u Veneciji, nakon čega je doživjela međunarodni uspjeh. Sudjelovala je na brojnim samostalnim i grupnim izložbama. Dobitnica je brojnih nagrada među kojima su nagrade Bevilacqua la Masa, Trend za izuzetna postignuća u vizualnoj umjetnosti u Sloveniji. Više informacija o umetnici i njezinom radu možete saznati na vimeo.com/jasminacibic i jasminacibic.org. Izložba je otvorena do 25. listopada 2015., svaki dan od 12 do 20 sati.

Spielraum Cibic 5 post

Pogledajte trailer za film ‘Srušiti i iznova izgraditi’ koji će biti premijerno prikazan u petak, 11. rujna u 19h na otvorenju. Ako u petak propustite otvorenje, već u subotu 12. rujna, umetnica Jasmina Cibic i kustosica Una Popović vode vas kroz izložbu ‘Srušiti i iznova izgraditi’ u okviru Remontovih ‘Dobrih navika’.

Spielraum Cibic 6 post

Spielraum Cibic 2 post

Spielraum Cibic 1 post

Učitati još
Zatvori