Svi pričaju o novoj Netflixovoj seriji

Svi pričaju o novoj Netflixovoj seriji

strangerthings1

Premijera serije Stranger Things bila je 15. srpnja, a do tog trenutka bila je poznata samo kao nova uloga Winone Ryder koju ne viđamo više često na ekranima, malima ili velikima. 8 epizoda (objavljenih odjednom, naravno, kako to Netflix i inače radi) i 10 dana kasnije (kada su je svi pogledali) – mediji su se nostalgično raspisali o odličnom hommageu filmovima 70-ih i 80-ih, posebnom znanstveno-fantastičnom-horor žanru kakav su kreirali Steven Spielberg i Stephen King (između ostalih), ali s dodatnom vrijednošću da se ne zaustavlja samo na inspiraciji idejom već nadograđuje koncept modernog doba. Čak je i poster za seriju izrađen u stilu koje nas podsjeća na djetinjstvo.

strangerthings2

Filmovi kao što su Goonies, Alien, E.T., Bliski susreti treće vrste, Isijavanje, Stand By Me, Carrie… svi su dobili svojevrsnu reinkarnaciju kroz scenografiju, vizualni dojam i atmosferu, a to je upravo ono na što su gledatelji, koji su s obožavanjem gledali sve te filmove u djetinjstvu, ‘pali’. Radnja je smještena u 1983. godinu kada misteriozno nestaje 12-godišnji dječak Will Byers. Majka, koju glumi Winona Ryder, panično ga pokušava naći, a veliku ulogu u cijeloj priči ima Willovo društvo i jedna zagonetna djevojčica. I to je sve što ćemo vam za sad otkriti, uz trailer koji možete vidjeti u nastavku.

Kreatori serije, Matt i Ross Duffer, nisu očekivali ovakvu pompu koja se stvorila oko Stranger Things i tek sad kontempliraju drugu sezonu, ako će Netflix htjeti produljiti ugovor. Zamislili su prvu sezonu kao svojevrsnu dugometražnu cjelinu i zaokruženu priču tako da nije ni poznato u kojem bi smjeru nastavak mogao krenuti. Ali da ga fanovi žele to je sasvim jasno – uvjerite se u to i sami!

strangerthings4

Foto: Netflix

Učitati još
Zatvori