Svi filmovi za koje znamo da će biti hitovi u 2018.!

Svi filmovi za koje znamo da će
biti hitovi u 2018.!

Avengers Infinity War

Pripremite se za kino izlaske sljedeće godine – dolazi mnogo odličnih filmova i iako smo se trudili obuhvatiti što više njih, znamo da će nas sigurno dočekati koje iznenađenje kroz mjesece koji dolaze. Ima tu svega – od akcije, animiranih, odličnih drama, mafijaških filmova, horora i trilera, a 2018. godina donosi i nekoliko iznenađujućih glumačkih pojavljivanja kao Roberta DeNira i Ala Pacina zajedno na filmu i Helen Mirren u hororu…

Avengers: Infinity War

Film potpisuju režiseri Anthony  i Joe Russo, dok će u filmu glumiti Dave Bautista, Karen Gillan, Tom Holland i Scarlett Johansson. priča je još nepoznata, no vjerujemo da će nastavak razveseliti sve ljubitelje Avengers franšize.

Winchester: The House That Ghosts Built

Winchester: The House That Ghosts Built

Krajem zime u kinima ćemo gledati možda najnapetiji i najstrašniji film ove zime i u njemu glavnu ulogu ima Helen Mirren! Radi se o filmu čija je radnja temeljena na stvarnim događajima i lokacijama. Prema legendi Sarah Winchester je vjerovala da će ostati živa dok god će graditi svoju kuću te je vizual koji je korišten prilikom promocije filma, a na kojemu Helen Mirren sjedi u kočiji u odjeći udovice zapravo jedina referenca na Sarah jer ju jedina sačuvana fotografija upravo tako i prikazuje. Film se snimao na autentičnoj lokaciji, Winchester kući,  što je bilo izuzetno teško i komplicirano filmskoj ekipi s obzirom na skučenost kuće. Sarah Winchester je beskrajno i stalno gradila tu kuću, vjerujući da ako prestane da će ju duhovi ubijenih progoniti i na kraju ubiti.

Kuću je gradila punih 38 godina. No, njezina gradnja bila je pomalo bizarna s obzirom na to da se razna vrata i prozori otvaraju u zidove ili jednostavno ne vode nigdje.  Film donosi radnju inspiriranu stvarnom Sarah Winchester i prikazuje ekscentričnu nasljednicu bogatstva stečenog oružjem koja vjeruje da je progonjena dušama onih ubijenih s Winchester puškom. Ako je sudeći po traileru, radi se o napetom trileru u kojemu ćemo gledati Helen Mirren uz odličnog Jasona Clarkea.

MV5BMjM0NzM3MTk0Nl5BMl5BanBnXkFtZTgwMjkzMzU5MzI@._V1_SX1500_CR0,0,1500,999_AL_

12 Strong

12 Strong film je koji donosi priču o prvim specijalnim jedinicama koje su delegirane u Afganistan nakon 11. rujna 2001. godine. Pod vodstvom novog kapetana tim mora, zajedno s Afganistancima raditi na rušenju talibana. U filmu glume Chris Hemsworth, Michael Shannon, Michael Peña, Rob Riggle i Elsa Pataky. Prvi put se supružnici Pataky i Hemsworth pojavljuju zajedno na filmu glumeći bračni par.

Sudeći prema traileru, ova potresna i emotivna ratna drama dolazi u kina od 19. siječnja 2018. godine, a s obzirom na to da režiju potpisuje Nicolai Fuglsig kojemu je ovo tek drugi film, jako nas zanima kako će film u konačnici ispasti.

Deadpool-First-Image

Deadpool 2

Ryan Reynolds u novom teaser traileru je potvrdio ono što su svi obožavatelji ovog antijunaka čekali – izgleda da će nastavak biti još smješniji, lako moguće sasvim do suza. Naime, trailer donosi komičnu situaciju Gdje Ryan Reynolds ulazi u telefonsku govornicu kako bi obukao svoj kostim i krenuo u pomoć unesrećenima. Naravno, da sve polazi po krivu i da će zakasniti. Kada napokon izađe iz govornice uočavamo na njezinom rubu da je zašarano i napisano ‘Nathan Summers coming soon’! U Marvelovoj ikonografiji Nathan Summers je civilno ime junaka Cable – mutanta koji putuje kroz vrijeme i bori ses s telekinetičkim sposobnostima. Kreirao ga je Rob Liefeld. Kako izgleda, on će se uz Deadpoola boriti protiv zla u filmu koji dolazi.

No, film ima još jedan trenutak koji su, vjerujemo, svi obožavatelji uočili – u jednom trenutku junak prolazi pored plakata za film Logan i referira se na njega u traileru raznim komentarima, a zabavna je činjenica da je teaser trailer pušten prvo javnosti prije projekcije filma Logan ove jeseni. Film dolazi u kina tijekom 2018. godine, do tada pogledajte ovaj, stvarno zabavan, trailer:

Solo: A Star Wars Story

Film Solo: A Star Wars Story donosi avanture Hana Soloa i Chewbacce, taman prije nego što su se pridružili Rebellionu te njihovi susreti s Landom Calrissianom. Film režira Ron Howard, a u filmu glume Emilia Clarke, Paul Bettany, Woody Harrelson i Donald Glover.

The Irishman

Novi film Martina Scorsesea okuplja odličnu grupu glumaca – a najviše se veselimo Robertu DeNiru i Alu Pacinu zajedno na velikom platnu. Film donosi mafijašku priču o ubojstvu Jimmyja Hoffe.

Hellboy

Hellboy dolazi u Englesku gdje se mora boriti s Nimue the Blood Queen kako bi spriječio smak svijeta, naravno. Zašto se veselimo Hellboyu? Jer nas jako zanima kako će ga odglumiti David Harbour, omiljeni šerif iz serije Stranger Things. Uz njega u filmu glume još Milla Jovovich i Ian McShane!

Hellboy

M:I 6 – Mission Impossible

Tom Cruise vraća se u još jednom nastavku napetog akcijskog filma. Još se radnja ne zna, no vjerujemo da avanture i vratolomija neće nedostajati.

Tom Cruise

Halloween

Kultni horor Halloween Johna Carpentera dobiva još jedan nastavak i u kina sljedeće godine dolazi film Halloween u kojem režiju ovog puta potpisuje David Gordon Green, John Carpenter je u ovom nastavku jedan od producenata i scenarista, a potpisuje i glazbu. Ovu genijalnu vijest svi ljubitelji horora i kultnog klasika dočekali su s oduševljenjem, a prva ju je objavila Jamie Lee Curtis koja se u nastavku vraća zajedno s legendarnim likom Michaela Myersa. Još nije objavljeno tko će ga glumiti, zapravo zna će se samo uz Jamie Lee Curtis u filmu pojaviti i Judy Greer u ulozi njezine kćerke Karen Strode.

Film dolazi u kina od 19. listopada 2018., a do tada čekamo trailer…

Halloween 2018.

Ocean’s Eight

Sandru Bullock gledat ćemo u ulozi otuđene sestre Dannyja Ocean kojeg u trilogiji glumi George Clooney. Uz nju glume još Cate Blanchett, Helena Bonham, Carter, Anne Hathaway, Dakota Fanning, Rihanna, Sarah Paulson, Mindy Kaling, Awkwafina, Damian Lewis, Richard Armitage, James Corden, a u filmu manju ulogu će imati i Matt Damon, jedan od glumaca originalne Oceanove postave. Cammeo uloge u filmu ostvarit će mnoga slavna holivudska imena kao Hailey Baldwin, Katie Holmes, Kendall Jenner, Kim Kardashian, Zayn Malik, Olivia Munn, Maria Sharapova, Anna Wintour i Zac Posen.

Režiser Steven Soderbergh koji je zaslužan za trilogiju, na ovom filmu je producent, zajedno s Georgeom Clooneyem. Tijekom pretprodukcije naslov filma bio je ‘Ocean’s Oho’, a prve potvrde castinga javnost je saznala tek u kolovozu 2016. kada su Sandra Bullock, Cate Blanchett, Helena Bonham Carter i Mindy Kaling potvrdile svoje uloge, a nakon njih sljedeće koje se pridružuju filmskoj ekipi su Anne Hathaway, Rihanna, Awkwafina i Sarah Paulson. Tijekom snimanja na setu uočene su Dakota Fanning i Damian Lewis, a službena potvrda njihovih uloga došla je u prosincu 2016.

Oceanovih osam

fifty-shades-freed

Fifty Shades Freed

Anastasia Steele i Christian Grey napokon će se vjenčati u 50 Shades Freed, u trećem nastavku ove svjetski popularne romanse. Video prikazuje Dakotu Johnson u prekrasnoj haljini, vjenčanici s dugim rukavima, naglašenim vratom i dugim, čipkastim rukavicama. Jamie Dornan recitira svoje vjenčane zavjete te joj stavlja vjenčani prsten na ruku.

Trailer također prikazuje Christiana i Anu sretne i neopterećene na plaži te naznaku opasnosti s isječkom iz scene gdje je Ana pod prijetnjom nožem te Christian u jednom trenu drži uperen pištolj prema bivšoj ljubavi. Ovih par naznaka govore o trećem, uzbudljivom nastavku koji će razveseliti sve ljubitelje trilogije 50 Shades na Valentinovo, 14. veljače sljedeće godine kada dolazi u kina.

Fantastic Beasts and Where to Find Them 2

Prednastavak sage o Harryju Potteru još nije ni doživio svoju premijeru, a njegova scenaristica J.K. Rowling objavila je kako je nastavak spreman. Iako se na početku pretpostavljalo kako će film imati tri nastavka, sada je to definitivno potvrđeno. Kratka knjižica tako će biti proširena u tri dugometražna filma, kao što je to primjerice bio slučaj s ‘Hobbitom’, na radost svih obožavatelja čarobnjačkog svijeta.

fantasticnezvijeri-velika

Bohemian Rhapsody

Entertainment Weekly je sve obožavatelje rock grupe Queen i prerano preminulog glazbenika i umjetnika Freddie Mercuryja razveselio s prvim pogledom na film ‘Bohemian Rhapsody’ u kojemu odličan mladi glumac Rami Malek utjelovljuje legendarnog pjevača. Uhvaćen trenutak scene i karakteristične plesne poze pjevača u kojem smo ga često mogli vidjeti na koncertima i snimkama pokazuju da ga je Rami Malek nestvarno ‘skinuo’.

Film ‘Bohemian Rhapsody’ koji režira Bryan Singer prikazat će period od 1970. do 1985. kada su održali fantastičan povijestan Live Aid koncert, šest godina prije smrti Freddie Mercuryja. Film dolazi u kina na zimu 2018. godine, dolazak u američka kina planiran je za 25. prosinca sljedeće godine. Dok s nestrpljenjem čekamo prvi trailer prisjetimo se jedne od kultnih izvedbi benda Queen i Freddie Mercuryja.

Mamma Mia! Here We Go Again

Naslova Mamma Mia: Here We Go Again stići će na velika platna 2018. godine, a vraćaju se Meryl Streep, Amanda Seyfried, Pierce Brosnan i Colin Firth uz glazbenu pozadinu nekih ABBA hitova koje nismo čuli u prvom filmu. Kako je izgledalo snimanje filma na našoj obali i otoku visu možete vidjeti u nizu članaka ovdje.

Mary Poppins Returns

U novom filmu glavnu ulogu, koja je proslavila Julie Andrews, imat će Emily Blunt. Teaser ne odaje mnogo, no nagovješćuje vjernost kreatora liku – Mary Poppins u karakterističnoj odjeći, držeći svoj zaštitni znak – kišobran.

Dvadeset pet godina nakon prvog filma, ovaj film donosi radnju s odraslim Michaelom i Jane Banks, koji su upravo iskusili veliki emotivni gubitak. Mary Poppins se vraća kako bi im pomogla. U ‘Mary Poppins Returns’ glume još i Meryl Streep, Colin Firth, Angela Lansbury, Emily Mortimer i Julie Walters. Adaptirani scenarij potpisuje David Magee, dok su za produkciju zaslužni Marc Platt i John DeLuca. Marc Shaiman upravo stvara posve novu filmsku glazbu, zajedno s poznatim Scottom Wittmanom. Izuzetno dobra i zvučna ekipa iza platna filma još je jedan razlog (osim glumačke postave) zašto se veselimo ovom, kako izgleda, novom božićnom filmskom hitu 2018. godine.

@arcadiacinema

Isle of Dogs

Novi animirani film Wesa Andersona rađen je metodom stop animacije i donosi priču iz Japana gdje su svi psi prognani na otok-smetlište nakon izbijanja zaraze. No jedan dječak to ne može dopustiti i odlazi u potragu za svojim najboljim četveronožnim prijateljem Spotsom, uz pomoć pet pasa. Već poznati glumci iz prijašnjih Wesovih filmova novim su likovima posudila glasove. Bill Murray, Jeff Goldblum, Scarlett Johansson, Tilda Swinton, Bryan Cranston, Edward Norton i Yoko Ono samo su neki od njih. Isle of Dogs u kina dolazi u ožujku 2018. godine, a do tada pogledajte prvi trailer.

Učitati još
Zatvori