Sutra počinje Ferragosto JAM

Sutra počinje Ferragosto JAM

Ferragosto JAM 10

Max i Igor Cavalera, osnivači kultne Sepulture, stižu u Orahovicu sutra, 1. kolovoza na veliko zagrijavanje za 10. Izdanje Ferragosto JAM festivala, što će ujedno biti i prvi posjet legendarne braće tom dijelu Hrvatske. Cavalere dolaze u sklopu ‘Return To Roots’ turneje na kojoj sviraju kompletan album ‘Roots’ iz 1996., s programom s kojim su lagano rasprodali zagrebačku Tvornicu kulture prošle jesen, nekoliko dana uoči koncerta.

Return To Roots

‘Roots’ je šesto studijsko izdanje Sepulture i, s povijesnim odmakom od sada već više od 20 godina, jedan od najvećih i najvažnijih metal albuma u povijesti. Nastao tri godine nakon prethodnika, ‘Chaos A.D.’, pod producentskom palicom velikog Rossa Robinsona album je donio moćnu mješavinu metala i originalnih zvukova Brazila (ponajviše perkusija) izvučenih iz najzabačenijih kuteva Amazonske prašume. Ovo progresivno remek djelo teme je vuklo iz brazilske politike i kulture, a uz bend kreirali su ga i indijanci iz plemena Xavante te glazbenici poput Jonathana Davisa (Korn), Mikea Pattona (Faith No More), DJ Lethala (Limp Bizkit, House Of Pain), Davida Silverie (Korn) i Carlinhosa Browna, a u konačnici je prodan u nevjerojatnih dva milijuna primjeraka.  Turneja ‘Return To Roots’ prvi put dovodi Maxa i Igora Cavaleru u neki hrvatski grad van Zagreba, na veliki tulum u srce Slavonije.

bendovi1600_novo

Izvođači festivala

Ferragosto JAM 10 dogoditi će se ovog kolovoza deseti put zaredom, i kroz godine je postao omiljeno okupljalište mladih iz cijele regije. Odličan program, jeftine cijene ulaznica i predivna lokacija uz Orahovačko jezero prošle su godine okupili nešto više od 10,000 ljudi po danu. U službenom dijelu programa ove godine nastupiti će između ostalih Pips, Chips&Videoclips, Elemental, Bajaga & Instruktori, Repetitor, Bad Copy, Jonathan, Lovely Quinces I mnogi drugi.

Više informacija o festivalu možete saznati na Facebook stranici i na ferragostojam.com.

Učitati još
Zatvori