Što donosi novi riječki artBazaar

Što donosi novi riječki artBazaar

Rijeka je uvijek slovila kao grad koji ne samo da podržava, već i potiče sve vidove kreativnog izražavanja – često se spominje u kontekstu ‘rockerskog grada’, no u Rijeci je izrazito živa likovna i dizajnerska scena, a u zadnje vrijeme ‘arts & crafts’ scena doživljava svoj boom.

artbaazar 1

Nađete li se u Rijeci 18., 19. i 20. prosinca, morate posjetiti artBazaar. Ove godine je toliko bogat sadržajem da bi čak samo sajam bio odličan razlog posjeta Rijeci.

Ovogodišnjih izlagača ima mnogo, raznolika je ponuda tako da će svako naći ono posebno nešto za sebe ili svoje bližnje. ZooOrmar brend je koji se bavi izradom rukotvorina od filcane vune s posebnom namjenom. Svi proizvodi prirodnog su podrijetla i ručno rađeni. Ovogodišnji hit je njihov filcani sapun koji služi i kao prirodna spužva za kupanje.

zoo ormar post

Grei brend donosi modne dodatke od recikliranih materijala. Sastav radova varira od recikliranih materijala, kože, trapera, platna, raznih ukrasa minimalističke prirode, a svi proizvodi su uglavnom u nijansama sive ili uzorcima zagasitih boja te su ručno bojani.

Svi ljubitelji prirodne kozmetike doći će na svoje s proizvodima Gđice Ptice.  Gđica Ptica Kremica kultni je sada već njihov proizvod. Radi se o potpuno prirodnoj višenamjenskoj kremi čiji su sastojci sve ono najbolje što priroda daje za njegu kože: ekstra djevičansko maslinovo ulje, neven, kamilica, pčelinji vosak i ulje lavande (i cimet i ulje naranče u drugoj varijanti). Kremice se koriste za njegu lica i tijela.

gđica ptica post

Fjok i Grop donose ručno rađene kravate i leptir mašne. Kravata se tradicionalno smatra modnim dodatkom za muškarce, izrađena je u pravilu od svile ili danas sve češće od poliesterskih mješavina. Ovaj mladi brend napravio je odmak od ovih konvencionalnih materijala koji na osebujan i zanimljiv način donosi kravate izrađene isključivo od prirodnih tkanina, većinom od 100% lana, pamuka ili vune.

fjok 1

Eli’s Fantasy ručno rađeni drveni nakit razveselit će sve ljubiteljice magičnog nakita s umjetničkim predznakom. Cjelokupnu ponudu možete pogledati na elisfantasy.tumblr.com.

DIY Sitiolab brend je poznate riječke umjetnice Sanje Stojković. Umjetnica se bavi izradom limitiranih art print-eva na tekstil i odjevne predmete, a Sanja potpisuje ručnu izvedbu svakog dijela procesa izrade – od dizajna modela, šivanja, kroja, osmišljavanja i tiskanja uzorka na tkaninu do apliciranja vlastitih ilustracija na ruksake, majice, torbe.
Ruksaci su napravljeni od čvrstih materijala na koje su otisnute ilustracije. Svaka torba je jedinstvena po dizajnu i kombinaciji boja, ručno sašivena i printana tehnikom sitotiska.

sitolab

Osječki street art umjetnik Auks će na riječkom artBazaaru predstaviti svoje ručne radove dekorativne namjene koji će svojim kolorističkim karakterom podići prostor, a majice i tunike s printom njegovih radova donijet će dašak umjetnosti u svačiji ormar.

auks post

Riječko zagrebački umjetnički par Ninja Tiger i Pekmezmed izložit će svoje recentne radove, a na sajmu će se naći i izuzetno popularne minijature mossariums specifičnih prikaza i scena koje Pakmezmed tradicionalno stvara već drugu godinu za redom.

2 pekmezmed

Riječki artBaazar trajat će tri dana te će predstaviti još sve one profesionalne umjetnike, ilustratore, grafičare, dizajnere, kipare, fotografe i sve one kreativce koji stvaraju u ograničenim serijama te se njihova ponuda razlikuje od one konvencionalne.

Foto: Facebook

Učitati još
Zatvori