Što čitati? Mi znamo.

Što čitati? Mi znamo.

Čitanje je nalakša vježba za povećanje kreativnosti, elokventnosti, poticanje kritičkog mišljenja te smanjuje stres. Preporučujemo sljedeće naslove kako biste ostali mentalno u formi.

čitanje

“Zovem se nebo”, roman prvijenac spisateljice Tanje Tolić satkan je od više narativnih priča koje ujedinjuje lik djevojčice Jadrana Luna. Dječji čisto, naivno i iskreno vjeruje u postojanje dvaju svjetova, zemaljskog i anđeoski nebeskog svijeta. Ako ste se ikada pitali jedno od onih univerzalnih pitanja: postoji li sudbina, život nakon života, anđeli (i imaju li krila) onda je ovaj roman mjesto mogućih odgovora.

"Zovem se nebo", Tanja Tolić

“Zovem se nebo”, Tanja Tolić

“Pisma Posejdonu” popularnog autora Ceesa Nootebooma djelo je gdje autor slijedom niže svoje zapise, iako pišući ih Posejdonu, ne možemo se othrvati da ih piše samome sebi. On niže svoje zapise, svoje misli, lamentira osobno, ponekad i preosobno. Na kraju čitanja ne možemo se ne zapitati ne piše li autor pisma nama, čitateljima.

"Pisma Posejdonu", Cees Nooteboom

“Pisma Posejdonu”, Cees Nooteboom

“Brdo” Ivice Prtenjače je roman kratke forme, ima svega 150 stranica. No, koliko je kratak, toliko je recipročno slojevit. Roman je riješen svake suvišnosti i njegove rečenice ostavljaju izrazit utisak. Ne, ne želimo vam otkriti radnju, to je ostavljamo vama kao iznenađenje. Jedino ćemo reći da je roman svakako opravdao status najboljeg po izboru nakladničke kuće VBZ te je s pravom odnio nagradu najboljeg u 2014. od 100000HRK!

"Brdo", Ivica Prtenjača

“Brdo”, Ivica Prtenjača

“Preljub” Paola Coelha propitkuje nejasne granice između ljubavi i zaljubljenosti. Ovaj roman, kao i mnogi Coelhovi romani, dodirnut će sve one koji su se ikada pitali “je li je to to?”

"Preljub", Paolo Coelho

“Preljub”, Paolo Coelho

“Kako biti sama” autorice Liz Tuccillo duhoviti je roman koji tematizira vječnu temu solo žena, koje jesu (ili nisu) u potrazi za ljubavlju. Savršen je izbor za vikend ljenčarenje i izazivanje popodnevnog smijeha (na glas).

"Kako biti sama", Liz Tuccilo

“Kako biti sama”, Liz Tuccillo

Učitati još
Zatvori