Stipan Tadić naslikao je Najveći mural u Hrvatskoj

Stipan Tadić naslikao je
Najveći mural u Hrvatskoj

Mladi hrvatski umjetnik, Stipan Tadić, javnosti je poznat po svom velikom i impresivnom opusu. Iako mlad, iza njega je izuzetno mnogo izložaba, samostalni i grupnih, umjetničkih akcija, narudžbi i radova ulične umjetnosti.

stipan 2

stipan 3

Njegove radove trenutno možete vidjeti na velikoj izložbi 3. Bijenala slikarstva u Hrvatskom društvu likovnih umjetnika u Zagrebu, no osim izložbe morate pogledati najnoviji umjetnikov rad – ‘Najveći mural u Hrvatskoj’ kojeg je oslikao na zgradi skladišta Konzum na Zagrebačkoj aveniji u Zagrebu.

stipan 5

stipan 4

Površina zida skladišta kojeg je oslikavao odredila je i format rada tako da je zapravo naslikan veliki mural koji stripovski priča jednu ljubavnu priču modernog, digitalnog doba. Stipan Tadić brzo stvara, a o kolikoj veličini zida je riječ govori i činjenica da ga je stvarao, uz pomoć još četvorice, mjesec dana.

stipan 5

stipan 6

Kakav će umjetniku biti sljedeći zahvat te hoće li oboriti rekord najvećeg murala u Europi, možda i svijetu – ostaje da vidimo i pratimo njegov izuzetan rad. Za još radova Stipana Tadića posjetite njegov blog.

stipan 7

stipan 8

stipan 9

stipan 10

stipan 11

stipan 15

stipan 16

stipan 17

stipan 18

stipan 19

stipan 20

stipan 21

stipan 22

stipan 23

stipan 24

stipan 25

stipan 29

Foto: Tena Bakšaj

Učitati još
Zatvori