Nostalgija u slikama splitske fotografkinje

Nostalgija u slikama splitske fotografkinje

brigita-popovic-2

Kolekcija suvremene fotografije ‘If You Leave’ izdanje je koje izlazi jednom godišnje i donosi izbor radova od 500 različitih fotografa iz cijeloga svijeta. Prvo izdanje iz 2010. godine doživjelo je veliki uspjeh diljem knjižara u Londonu, Parizu i New Yorku te je uslijedilo izdanje sljedeće, 2011. godine, s popratnom izložbom u Londonu. Uspješan je to fotografski projekt koji svake godine donosi nove radove i nova lica iz fotografskog svijeta.

Zajednička karakteristika svim radovima koje ova publikacija objavljuje jest prikazivanje ili ‘hvatanje’ trenutaka izolacije, samoće i tog melankoličnog osjećaja usamljenosti. Taj osjećaj fantastično dočaravaju radovi splitske fotografkinje Brigite Ercegović, čiji je rad pod rednim brojem #80/200 ušao u uži izbor i mogućnost izlaganja na izložbi natječaja koja će se otvoriti 24. studenog u Londonu te se seli u New York početkom siječnja 2017. godine. 

brigita-popovic-1

brigita-popovic-3

Brigita Ercegović samozatajna je fotografkinja čiji radovi puni melankolije i nostalgija potpuno odgovaraju tom tihom, nježnom i ponekad eteričnom njezinom svijetu. Brigita je samostalno izlagala u ožujku 2008. godine u beogradskoj Akademiji, neposredno prije Akademijinog zatvaranja, a kontinuirano je prisutna svojim radovima na grupnim izložbama.

brigita-popovic-4

brigita-popovic-5

Brigita radi digitalno, analogno, kako sama kaže – što joj prvo dođe pod ruku – iako, u zadnje vrijeme primjećujemo učestalije analogne nego digitalne fotografije.

Portreti, autportreti, pejzaži, urbani krajolici te prazna mjesta objedinjena su i prožeta eteričnom atmosferom i smirujućim doživljajem samoće. Njezine radove možete pratiti na blogu i na njezinom službenom Instagram profilu.

brigita-popovic-6

Processed with VSCO with acg preset

Processed with VSCO with acg preset

Processed with VSCO with acg preset

brigita-popovic-7

brigita-popovic-8

Processed with VSCO with c8 preset

Processed with VSCO with x5 preset

brigita-popovic-10

Foto: Brigita Ercegović

Učitati još
Zatvori