Silvio Vujičić izlaže svoj najnoviji projekt u Francuskom paviljonu

Silvio Vujičić izlaže svoj najnoviji
projekt u Francuskom paviljonu

Umjetnik Silvio Vujičić zagrebačkoj će publici predstaviti svoj najnoviji projekt, više-osjetilnu instalaciju ‘Everything I like is either illegal, immoral or doesn’t yet exist’ u jednom od najizazovnijih umjetničkih prostora, Francuskom paviljonu. Otvorenje izložbe je u petak, 23. listopada u 20 sati.

Francuski paviljon slider

Francuski paviljon

Rad na izložbi započeo je prije dvije godine, a uključuje intenzivno prikupljanje biljnih i organskih uzoraka te višestruku i dugotrajnu laboratorijsku obradu. Kristali, otrovi, psiho-aktivni stimulansi, parfemi i boje, mediji su koje Vujičić koristi, a ovim će radom objediniti svoja petogodišnja istraživanja.

silvio slider

Detalj umjetničkog rada

Instalacija Silvija Vujičića napravljena je isključivo za Francuski paviljon koji je kustoski zamišljen kao mjesto istraživanja u kojem autori reagiraju na izazove prostora. Vujičićev site specific projekt koristi čitav prostor paviljona te se kroz svoje dijelove referira na niz, ne samo prostornih, referenci.

Francuski paviljon 2

Francuski paviljon

Silvio Vujičić diplomirao je na Akademiji likovnih umjetnosti i na Tekstilno-tehnološkom fakultetu u Zagrebu. Na internacionalnoj umjetničkoj sceni poznat je po interdisciplinarnim projektima, a njegovi radovi uvijek su slojevita i promišljena situacija u kojoj koristi rezultate svojih istraživanja te ih postavlja u širi umjetnički i društveni kontekst. Ovu zanimljivu izložbu možete pogledati do 13. studenog, svakim danom osim nedjelje, od 18 do 20 sati.

silvio detalji budućih radova, radova u nastajanju 1

Detalji radova u nastajanju

Detalji radova u nastajanju

Detalji radova u nastajanju

Foto: Facebook

Učitati još
Zatvori