Šareni novi projekt street
art umjetnice OKO

U zagrebačkoj galeriji Vn (Ilica 163a) u četvrtak, 9. srpnja 2015. s početkom u 20 sati, otvorit će se izložba mlade i poznate hrvatske umjetnice OKO koja je za ovu izložbu pripremila nešto potpuno novo. Odlučila se prepustiti bojama, novim izazovima, u kojima će ponovo dokazati svoj umjetnički talent, ali se i predstaviti u jednom drugačijem hrabrijem izdanju. “You can grow up but not grow old” je ideja vodilja novog umjetničkog projekta.

oko1

“The Lonely Walkers je serija slika koja je upravo obrnutog likovnog izričaja od crno bijelih grafičkih životinja, to je onaj drugi pristup životu, pun boje i djeluje dječje… realno, za mene puno zahtjevniji, jer zahtjeva veću hrabrost. Jedna od meni najdražih knjiga je ‘Sanjarije’ usamljenog šetača od J. J. Rousseaua i ponekad mi se čini da smo svi usamljeni šetači u ovom svijetu u kojem živimo”, rekla je OKO o svom novom izložbenom postavu.

oko3

Stvarajući svoja djela, ali i eksperimentirajući sa svojim radom, OKO će se poslužiti uzrečicom: “Everybody has a personal truth. A personal truth is what you believe about yourself when nobody’s listening and nobody’s watching. 
(Svatko ima svoju istinu. A istina u koju vjerujete o sebi je ona koju stvorite o sebi kada vas nitko ne sluša i nitko ne gleda).” Stvarajući istinu o sebi, OKO je ponovo uspjela stvoriti svojevrsna umjetnička djela, potvrđujući svoje umjetničke vrijednosti i utjecaj na hrvatsku umjetničku scenu na kojoj iznimno dobro participira. Sve informacije o izložbi dostupne su na linku.

oko2

Učitati još
Zatvori