Sarajevo okuplja domaće i internacionalne umjetnike

Sarajevo okuplja domaće i
internacionalne umjetnike

Kreativni vikend Pop-Up Sarajevo, u organizaciji Akademije likovnih umjetnosti u Sarajevu, donosi tri dana umjetnosti i kreativnosti, a sve oko teme ilustracije.

sarajevo pop up post

Pop-Up Sarajevo okuplja  internacionalne i regionalne umjetnike, dizajnere, ilustratore i studente Akademije kako bi učili od najboljih te izmjenili iskstva o tome što ih inspirira u umjetničkoj karijeri i radu.

Making of 3 post

Cijeli događaj trajat će tri dana, od 3. do 5. prosinca, u sarajevskom Kriterionu, a podijeljen je u predavanja, radionice i izložbe. Prvi dan, otvara se izložba ilustracija umjetnika Vedrana Klemesa (o njegovim fantastičnim ilustracijama smo već pisali!) koji se nakon mnogo godina rada u agencijama odlučino na umjetničku karijeru posvećenu ilustraciji.

making-of-1 post

Na samostalnoj izložbi u kriterionu predstavit će niz ilustracija, a mi donosimo pregled nastanka duhovite ilustracije ‘Vučko & raja’ gdje su prikazane izmišljene zgode Vučka i njegove ‘raje’. Limitirana serija grafika nastala je iz razloga što je Vučko i bio poticaj za umjetničko stvaralaštvo Vedrana Klemensa. Vedran je, naime, htio postati ilustrator kako bi crtao likove poput Vučka.

Making-of-2 post

 

Nakon otvorenja izložbe za petak navečer najavljujemo Pecha Kucha Night, gdje će gostovat svi lokalni, neafirmirani umjetnici i dizajneri u usponu kako bi predstavili svoj rad što je svakako motivirajući trenutak za sve studente i mlade umjetnike i kreativce u Sarajevu.

Vučko i ja 1984 post

Ovakav trodnevni umjetnički događaj novost je na kreativnoj Sarajevskoj sceni te ga svaki kreativac ne smije propustiti. Detaljan raspored možete naći na Facebook stranici.

Moj-prvi-crtež-Vučka-iz-1984 post

 

Header post

Foto: Vedran Klemens, Pop-Up Sarajevo

 

Učitati još
Zatvori