Roman i film o kojem svi pričaju

Roman Marsovac Andyja Weira postao je fenomen prije nego je i izdan. Roman je (u početku) izlazio u nastavcima na blogu autora. Godine  2011. izašao je u nakladi Crown Publishinga kao roman znanstvenofantastičnog žanra, no popularnost, uspjeh i re-izdanje doživljava 2014. godine. Roman je na skoro svim svjetskim ljestvicama opisan kao ‘must read’ knjiga ovoga ljeta.

the martian knjiga post

Ovo ljeto doživljava svoj vrh popularnosti, posebno zbog najavljene i dugoočekivane ekranizacije s Matt Damonom u glavnoj ulozi, dok režiju potpisuje Ridley Scott. Priča prati američkog austronauta, Marka Wateya, prilikom njegovog napuštanja nesretnim slučajem na Marsu te jedini način njegovog preživljavanja (obzirom da nema izvor hrane i vode) jest improvizacija i maksimalno snalaženje u marsovskim uvjetima. Priča je opisivana kao popularni spoj filma Apollo13 i serije Cast Away.

THE MARTIAN

Pogledajte ekskluzivni isječak kako se Matt Damon pripremao za ulogu astro­nauta Marka Watneyja, koji nakon misije na Marsu ostaje zarobljen na planetu na kojem nema života. Da bi preživio, Mark će morati pronaći način kako uz­gojiti hranu i ‘stvoriti’ vodu, jer zalihe koje ima su dovoljne za preživljavanje samo trideset i jedan dan, a pomoć je udaljena 255 milijuna kilometara.

Ako još niste, krajnje je vrijeme da pročitate roman, jer film dolazi u kina 1. listopada ove godine.

Učitati još
Zatvori