Robert de Niro u filmu street art umjetnika

Robert de Niro u filmu street art umjetnika

Robert de Niro holivudska je živuća legenda koja u svojoj bogatoj karijeri ima nekoliko desetaka iznimnih glumačkih ostvarenja. Imali smo ga priliku nedavno gledati u filmu ‘Pripravnik’, koji iako nije u razini kandidata za Oscara, svojom lakoćom i nepretencioznom komedijom prikazuje lakoću njegove glume.

Tim više nam je ova najava draža, jer pokazuje veličinu glumca. Nakon gledanja ‘Pripravnika’, de Nira iščekujemo u kratkom umjetničkom filmu ‘Ellis’. Film je to o Ellis Islandu u kojem je de Niro  i pripovjedač. Film je režirao francuski umjetnik JR, a premijeru će film doživjeti na The New Yorker Festivalu, 4. listopada 2015.

JR post

JR je poznat po svojim predimenzioniranim crno-bijelim javnim instalacijama tako da je i ovom likovnom, street art umjetniku, fotografu, ovaj rad iskorak u novi medij i jedno posve novo iskustvo. Nakon što je zaslužio epitet ‘Cartier-Bressona 21. stoljeća’, osvojio nagradu TED 2010. godine i što je u francuskim novinama ‘le Monde’ nazvan kao onaj ‘koji otkriva humanost’, vjerujemo da će i ovaj njegov rad proći iznimno zapaženo.

JR post 2

Snimka sa seta ‘Ellis’

Hrvatska publika ima ekskluzivnu priliku vidjeti njegove radove na izložbi ‘#StreetArt 2.0: Inovacija u srcu pokreta’ koja je na postavu u Klovićevim dvorima u Zagrebu, u sklopu Rendez-vous, Festivala Francuske u Hrvatskoj. Izložba se može pogledati do 29. studenog 2015. godine.

JR

JR

Više o radu JR-a možete saznati na njegovoj službenoj web stranici te prateći društvene mreže Facebook i Instagram.

JR post 3

Foto: Facebook

Učitati još
Zatvori