Putujući muzej parkirat će
se ispred Laube

Sutra, 6. listopada, ispred Laube će se parkirati No Show Museum. Da, parkirati. Naime, No Show Museum je putujući muzej, kombinacija kustoskog projekta i umjetničkih radova izvedenih u različitim medijima koji postoji i aktivno radi putujući od siječnja 2013.

no show museum post 1

No Show Museum je prvi svjetski muzej ‘ničega’. Njegova virtualna kolekcija obuhvaća preko 400 radova i dokumenata više od 120 renomiranih međunarodnih umjetnika 20. i 21. stoljeća. Među njima su Marina Abramović, Joseph Beuys, Daniel Buren, Maurizio Cat, Marcel Duchamp, Ceal Flojer, Yves Klein, Piero Manzoni, Richard Serra, Hans Haacke i brojni drugi. Osim virtualne izložbe, u Laubu donosi i izložbu u kombiju koja se sastoji od 24 nematerijalna, nevidljiva i nedodirljiva konceptualna umjetnička rada.

lauba naslovna

Ovaj je muzej putujući, postoji kao virtualna izložba, ali i kao njezina fizička prezentacija u preuređenom poštanskom kombiju. Predstavljanje i predavanje No Show Museuma je sutra, u utorak 6. listopada u 19 sati te od kustosa i voditelja Andreasa Heussera možete saznati sve što vas zanima. Više o muzeju koji postoji i ne postoji možete saznati na noshowmuseum.com.

Učitati još
Zatvori