Premijera hrvatskog filma koji je oduševio Berlin

Premijera hrvatskog filma koji
je oduševio Berlin

S_one_strane_1 post

Večeras je u kinu Europa svečena premijera filma S one strane koji je oduševio publiku na jednom od najvažnijih filmskih festivala na svijetu gdje je i premijerno prikazan – Međunarodnom filmskom festivalu u Berlinu, na kojemu je i nagrađen posebnim priznanjem žirija mreže europskih art-kina Europa Cinemas. Također, na upravo održanom 44. međunarodnom filmskom festivalu – FEST u Beogradu S one strane odnio je čak tri nagrade – Grand Prix za najbolju manjinsku koprodukciju, Grand Prix za najbolju režiju u kategoriji manjinskih koprodukcija te nagradu Nebojša Đukelić za najbolji film zemalja u susjedstvu.

S one strane napeta je triler-drama, nastala prema intrigantnom scenariju Mate Matišića i Zrinka Ogreste, a prati patronažnu sestru Vesnu koja se s djecom prije 20 godina preselila u Zagreb, bježeći od događaja koji su im gotovo uništili živote. Međutim, jedan telefonski poziv promijenit će sve, a na površinu će isplivati tajna koju je Vesna godinama čuvala.

S one strane sedmi je cjelovečernji igrani film Zrinka Ogreste, jednog od najnagrađivanijih hrvatskih filmskih redatelja, poznatog kao autora intimističko-psihološke orijentacije i rafiniranog filmskog stila. Nakon što su njegovi prethodni filmovi (Krhotine, Isprani, Crvena prašina, Tu, Iza stakla, Projekcije) prikazivani i nagrađivani na uglednim svjetskim festivalima poput onih u Veneciji, Karlovym Varyma ili Londonu i bili nagrađivani Kristalnim globusom (Tu), nominacijom za Europsku filmsku nagradu (Krhotine) ili nagradom Prix Italia (Isprani), izbor njegovog novog filma u službeni program Berlinalea novi je uspjeh u osobitom stvaralačkom nizu Zrinka Ogreste.

S one strane_plakat filma post

Nakon izvrsnog odjeka kod inozemne publike i kritičara, film stiže u hrvatska kina, a redovita kino-distribucija započinje 10. ožujka, sve novosti oko projekcija možete saznati na Facebook stranici.

Učitati još
Zatvori