Upoznajte pet mladih fotografa Drugog kadra

Upoznajte pet mladih fotografa Drugog kadra

Robert-Knežević- post

Robert Knežević

Projekt radionica umjetničke fotografije pod nazivom Drugi kadar pod vodstvom poznatog i cijenjenog hrvatskog umjetničkog fotografa Davora Konjikušića održao se po drugi put te će se u petak, 4. ožujka  u 19 sati u Booksi u Martićevoj 14d predstaviti pet fotografa sa svojim radovima, popraćenim i kratkim predstavljanjem publici.

Kristina P. Đakulović

Kristina P. Đakulović

Radove će predstaviti Kristina Đakulović, Robert Knežević, Marija Stupar, Katarina Zlatec i Tom. Kristina Đakulović se u svom radu bavi hodanjem, no indirektno i gradom Rijekom. Okretanjem perspektive stvara zanimljivu vizualnu kompoziciju u kojoj pokazuje tjeskobu najkišnijeg grada na Jadranu, ali nas pri tome ne lišava ni određenog mira i ljepote.

Robert Knežević je svoju seriju započeo propitivanjem objekata koji su nekada bili u funkciji, poput napuštenog stana ili zatvorenog hotela, da bi se na kraju posvetio prostoru Zagrebačkog Velesajma donoseći fotografske pejzaže kakve do danas nismo imali prilike vidjeti.

Marija Stupar

Marija Stupar

Marija Stupar se u svojem radu počela baviti polusrušenim zidom u Branimirovoj ulici, da bi svoje zanimanje kasnije proširila na uvijek aktualnu temu zagrebačke industrijske baštine.

Katarina Zlatec

Katarina Zlatec

Katarina Zlatec predstavlja dva rada. U svom prvom radu bavi se svojom zajednicom cimera i nesigurnošću života u podstanarskom prostoru. U drugom radu bavi se plinskim stanicama u okolici Đurđevca, postrojenjima koja osim što pružaju radna mjesta ljudima u ovome kraju, od samog početka predstavljaju i opasnost za ljude i okoliš.

Tomislav Žmara predstavit će dvije serije radova. U prvoj seriji pokazuje noćne zagrebačke pejzaže praznog grada kojeg pretvara u urbanu scenografiju, dok u drugom radu skener pretvara u fotoaparat fotografirajući različite predmete.

Tomislav Žmara

Tomislav Žmara

Više o radu Davora Konjikušića, projektu Drugom kadru te što slijedi nakon ovog predstavljanja možete saznati na davorko.net.

Foto: Drugi kadar

Učitati još
Zatvori