Povratak u kultno doba Galerije SC

Povratak u kultno doba Galerije SC

Kicin program Periskop Performance najavljuje srijedom...u Galeriji eSCe

Kicin program Periskop Performance najavljuje srijedom…u Galeriji eSCe

Galerija Studentskog centra bila je, u sezoni 1990./91., uvjerljivo najuzbudljiviji centar alternativnih kulturnih događanja u ovom dijelu Europe. Likovni umjetnici Helena Klakočar i Sonja Hindkjaer, konceptualni kazališni umjetnik Damira Bartola-Indoša, društvo ljudi iz Kugle i grupe SexA te sociologa Benjamina Perasovića, stvorili su jedinstven i inspirativan okvir za suradnju te ispreplitanje šire supkulturne i umjetničke scene u kojoj se galerijski prostor svakodnevno transformirao u dinamičan prostor za susrete različitih vrsta umjetnosti i ljudi.

Galerija eSCe

Galerija eSCe

Iako je ova epizoda kratko trajala, jak kolektivni duh samih aktera scene koji su osmišljavali koncept programa pokazao je neke putokaze za druge projekte 90-tih godina, kao što je npr. rad URK-a i kluba Močvara.

Ekipa koja je tada vodila Galeriju okupit će se ponovno u istom prostoru i predstaviti programe iz tog razdoblja u suradnji s umjetnicima koji su izvodili programe, izlagali ili vodili Galeriju.

Kico gromoglasno najavljuje Ted Miltona, the Blurt, 5.3.1991., Galerija eSCe

Kico gromoglasno najavljuje Ted Miltona, the Blurt, 5.3.1991., Galerija eSCe

Uzbudljiva atmosfera tog perioda pokušat će se dočarati izložbom artefakata, ali i bogatim i raznovrsnim popratnim programom koji uključuje razgovore, koncerte i predavanja. Izložbu je inicirala Helena Klakočar, a realizira se u suradnji sa suradnicima ondašnje Galerije ESCE te u koprodukciji Kulture promjene SC-a i ‘URK’/kluba Močvara. Detaljan program, koji će trajati od sutra do petka, možete saznati na Facebook stranici.

Povratak na mjesto zlocina 3, Galerija eSCe,prosinac 1990., Koja - Ja imam sarene oci

Povratak na mjesto zlocina 3, Galerija eSCe,prosinac 1990., Koja – Ja imam sarene oci

Učitati još
Zatvori