Počinje peti Noir Festival

U uvijek zanimljivoj galeriji Velvet, predivnoj građevini Francuskog paviljona, Kinu Studentskog centra te u nezaobilaznom Kinu pod zvijezdama koje se ove godine smjestilo u dvorište SC-a, od 23. do 25. travnja 2015. održat će se peto izdanje Noir Festivala.

Frankie, Peggy And Dulcie

Ove godine u suradnji s Festivalom Francuske u Hrvatskoj, organizirane su francuske večeri noira, te će se zagrebačkoj publici predstaviti Tonino Benaquista, cijenjeni pisac romana, novela, kazališnih predstava i scenarija za stripove i filmove čija je knjiga Malavita doživjela veliki globalni uspjeh.

Tonino Benacquista

Tonino Benacquista

A svoj roman ‘Bog Vas mrzi’ predstavit će i pisac Velimir Grgić u kojem na jedan iznimno kvalitetan način spaja sve elemente klasičnog i dobro poznatog noir žanra. On će u zanimljivoj panel diskusiji objasniti i koji su razlozi buđenja balkanskog noira odnosno velikog povratka hrvatske kriminalističke književnosti na kulturnu scenu. Drugi dan festivala rezerviran je za druženje s direktorom najvećeg noir festivala Eddiem Mullerom te holivudskom divom Peggy Cummins što će ujedno biti i povod za prikazivanje filma Gun Crazy u kojem upravo ona tumači glavnu ulogu te koji joj je donio veliku svjetsku slavu.

noir festival slider 2

Dio festivala kao i prošle godine bit će i Game Noir u kojem će svoje znanje o videoigrama i transmediji polaznicima radionica prenijeti dr. Jasmina Kallay – scenaristica, autorica i transmedijska kreatorica, Lovro Nola – direktor prvog hrvatskog centra za game dizajn Machina, te gost predavač Christian Fonnesbech, svojevrsni mag gejming industrije. Kao i prethodnih godina i ovogodišnje izdanje Noir festivala nudi pregršt dobrih sadržaja, odličnih filmova i zanimljivih tema koje će oduševiti sve istinske ljubitelje noira,ulaz za sva događanja je slobodan te slobodno prelistajte novo izdanje Noir Timesa!

Foto: Noir Festival, Facebook

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. više informacija

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Zatvori