Posebne gošće u kući za ljude i umjetnost Lauba

Posebne gošće u kući za ljude
i umjetnost Lauba

U subotu 28. ožujka 2015. u 20:00 sati i u nedjelju 29. ožujka 2015. u 19:00 sati Lauba – kuća za ljude i umjetnost ugošćuje posebne goste i pretvara galeriju u plesni podij za Emu Janković i Andreu Solomun.

Prison of decision post 2

Dvije mlade plesačice i koreografkinje upoznale su se tijekom zajedničkog rada na predstavi La Femme i odlučile produbiti svoju suradnju oformivši &M Dance Company. Njihova prva predstava Prison of Decision, premijerno izvedena na Tjednu suvremenog plesa 2014., izazvala je izniman interes publike zbog čega je bila više puta reprizirana. Predstava koja za temu uzima izazove prihvaćanja različitosti s kojima se dvoje ljudi suočavaju u odnosu odražava i dinamiku rada dviju plesačica koje različite plesne izražaje i koreografske ideje spajaju u harmoničnu, ali slojevitu izvedbu. Neograničene plesnim žanrovima te kombinirajući elemente veoma različitih plesnih stilova i tehnika (balet, jazz, moderni i suvremeni ples, floorwork), ali i neplesnih tehnika poput yoge i pilatesa za Laubinu su publiku osmislile site-specific rasplesanu izvedbu kojom će vas na potpuno nov način provesti izložbenim prostorom Laube.

Prison of decision post1

Ema Janković profesionalna je plesačica iz Hrvatske. Završila je Trinity Laban plesni konzervatorij u Londonu, tijekom kojeg je odradila radni staž sa NDTII i Joss Arnott Dance Company. Nakon studija, nastupala je u projektu ‘La Femme’ Saint Louis Rhinoa u Hrvatskoj, u ‘Glasshouses’ s Lewis Major Dance Company u Londonu, te je do nedavno bila dio Jasmin Vardimon 2(JV2) Pripravnicke Kompanije. Andrea Solomun također je hrvatska profesionalna plesačica, pedagoginja i koreografkinja. Diplomirala je Školu za klasični balet na Ilirskome trgu u Zagrebu, usavršavala se na Alvin Ailey Summer Intensiveu u New Yorku, te se dodatno obučavala na raznim plesnim radionicama u SAD-u i diljem Europe pod vodstvom renomiranih svjetski priznatih umjetnika poput: Akram Khana, Jorge Vasqueza, Tokyoa, A.M. Forsythe, Pedro Ruiza itd. Sudjelovala je u brojnim međunarodnim projektima poput ‘La Femme‘ koreografa Saint Louis Rhinoa, mjuziklu ‘Footloose’ Igora Barberića, i mjuziklu ‘Celebrations’ Freda Manna (Alvin Ailey Theater), kao i u djelima lokalnih autora poput: ‘Ništa nije krivo’ A.Mišić i O.Vucinić, mjuziklu ‘Uskrsli’ R.Boškovića i M.Cindrića, koji je ujedno i koreografirala za Kazalište Komediju. Radi kao koreografkinja za komercijalne televizijske nastupe, koncerte i promocije, te kao suradnica za pokret za izvođače generalno (glumci, pjevači…). Radi i kao plesni pedagog i podučava diljem Hrvatske, ali i međunarodno. Vlasnica je plesnog studija ‘Andreina Soba’.

Prison of decision 4

Prva izvedba održat će se u subotu, 28.3.2015. s početkom u 20:00 sati. Druga izvedba održat će se u nedjelju, 29. ožujka 2015. s početkom u 19:00 sati. Izvedba u nedjelju imat će glazbenu pratnju uživo, u sastavu: Borko Rupena (bubanj), Marko First (violina) i Matej Deronjić (klavijature). Cijena ulaznice je 50,00 HRK, a za sve ostale informacije upite šaljite na info@lauba.hr ili zovite na 01 6302 115.

Učitati još
Zatvori