Plavi leptiri posvuda

Plavi leptiri posvuda

Njujorška umjetnica Tasha Lewis pokrenula je umjetnički projekt kojim će povezati cijeli svijet. Plavim leptirima.

Projekt originalnog naziva “Swarm: world migrationa” umjetnica je pokrenula zbog nemogućnosti putovanja van svog mjesta boravka. Organizirala je masivni sociološki eksperiment gdje je poslala grupe magneta u obliku leptira raznim primateljima koji bi od njih napravili instalacije te dodali ih kroz svoje digitalne i analogne platforme.

swarm the world

Kroz godinu, Tashini rojevi leptira “odletjet” će na sto različitih adresa po gradovima, mjestima i ostalim lokacijama ka svojim privremenim čuvarima. Autorica je pripremila 4000 leptira magneta, raspoređenih po deset grupa od 400 leptira. Odabrala je sto individualaca, parova, obitelji, grupa i sl. po cijelom svijetu koji će postati njezini suradnici u projektu.

POST2

Sljedeći joj je korak poslati deset paketa po cijelome svijetu, svaki paket se sastoji od 400 leptira, bilježnice sa uputama za korištenje i prve pomoći za popravak leptira. Čim leptiri stignu na odredište, primatelji imaju rok od četiri tjedna da od njih naprave instalaciju u svojim lokalnim zajednicama. Svaki primatelj, sada suradnik na projektu, mora dokumentirati svoji instalaciju od leptira fotografijama, tweetovima, facebook postovima i sl. Nakon mjesec dana izložena instalacija se demontira te se leptiri šalju na iduću adresu.

POST 1

Cilj projekta je da leptiri stignu do sto lokacija domova te da, barem na kratko, preuzmu svijet.

Projekt možete pratiti na web stranici Swarm the world.

Učitati još
Zatvori