Ljetni koncert Pips Chips & Videoclipsa na krovu MSU-a

Ljetni koncert Pips Chips &
Videoclipsa na krovu MSU-a

pipsi post

Od prošle zime rock bend Pips Chips & Videoclips drži jedan odličan kontinuitet koncerata u Zagrebu. Prvo je u prosincu to bio veliki koncert u Domu sportova, pa onaj možda najemotivniji u ožujku u Vintage Industrial Baru da bi se ove subote, 2. srpnja, na Ripperov rođendan, bend vratio s koncertom na krovu Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu.

Pips, Chips & Videoclips jedinstvena su pojava na hrvatskoj glazbenoj sceni; istovremeno stilski raznovrsni, tematski provokativni i vizualno atraktivni – pravi su primjer modernog pop sastava. Velika karijera ovog benda mogla se naslutiti već po prvom pojavljivanju u javnosti, 1992., kada je njihov nastupni singl, navijačka himna “Dinamo ja volim” (nastala na tragu tradicionalne “You’ll Never Walk Alone”), srušio sve rekorde slušanosti i postao neprikosnoveni hit godine.

1994. je Satiričko kazalište ‘Kerempuh’ iskoristilo dobar dio materijala sa ‘Shimpoo Pimpoo’ kao glazbenu podlogu hit-predstave ‘Dobro došli u plavi pakao’ Borivoja Radakovića, dok godinu dana kasnije Pipsi rade soundtrack za rock-dramu ‘Mafija!’ u Zagrebačkom kazalištu mladih. Takva se sprega popa i teatra u oba slučaja pokazala vrlo uspješnom, donijevši i glumcima i bendu širi krug publike. U prosincu 1995. Pips, Chips & Videoclips objavljuju svoj drugi album, ‘Dernjavu’, iznimno zrelo i kvalitetno ostvarenje, kojim bend osvaja i dotad mu nedostupne dijelove Hrvatske, te započinje proboj na susjedna tržišta Slovenije i Bosne i Hercegovine.

Ivica Drusany, MSU

Ivica Drusany, MSU

Put benda nakon toga svim je obožavateljima poznat. On se nastavlja sa subotnjim koncertom, za koji se karte mogu nabaviti putem sustava Eventim te na recepciji MSU-a od utorka do petka od 11 do 18 sati te u subotu od 11 do 20 sati. U slučaju kiše koncert će se održati na platou MSU-a, kod tobogana.

Foto: Facebook

Učitati još
Zatvori