Otkrivamo kako Dubrovnik izgleda u najnovijem Star Wars filmu

Otkrivamo kako Dubrovnik izgleda u
najnovijem Star Wars filmu

Star Wars Dubrovnik 2

Danas, 14. prosinca u hrvatska, ali i svjetska kina dolazi novi nastavak planetarno popularnog serijala, koji je u ožujku 2016. godine sniman i u Dubrovniku. Na projektu je bilo angažirano 286 domaćih filmskih djelatnika, 10 pripravnika i 120 statista. Snimanje filma Ratovi zvijezda: Posljednji Jedi u Hrvatskoj je realizirano kroz mjere poticaja Hrvatskog audiovizualnog centra, a trajalo je od 9. do 17. ožujka 2016. godine. Domaći servisni producent bio je Formula Film.

Star Wars Dubrovnik

Dubrovnik kao Canto Bight

U filmu Ratovi zvijezda: Posljednji Jedi Dubrovnik “glumi” glamurozni galaktički grad Canto Bight. Osma je to priča unutar Star Wars svijeta, a ujedno drugi nastavak nove trilogije. Posljednji Jedi nastavlja radnju iz Epizode VII na čijem je samom kraju nova akcijska heroina Rey (Daisy Ridley) stigla do Lukea Skywalkera, a sada znamo da će Mark Hamill odigrati značajnu ulogu u ovom filmu.

Redatelj je Rian Johnson, u glavnim su ulogama Daisy Ridley, John Boyega, Oscar Isaac, Lupita Nyong’o i Adam Driver, a hrvatski kinodistributer je 2i Film.

star-wars

star-wars-2

Foto: starwars.com

Učitati još
Zatvori