Pogledajte uzbudljivu ljubavnu priču u atriju Klovićevih dvora

Pogledajte uzbudljivu ljubavnu priču u
atriju Klovićevih dvora

klovićevi slider 1

U atriju Klovićevih dvora, 18. srpnja, u 21 sat hrvatska publika imat će priliku pogledati praizvedbu opere Betly, Gaetana Donizettija.

‘Betly, ossia La capanna svizzera’ je ‘dramma giocoso‘, uzbudljiva ljubavna priča u dva čina, praizvedena prvi put 1836. godine u Napulju. Nakon toga izvođena je po europskim gradovima te čak u Philadelphiji i New Yorku, no nakon svih tih silnih izvedi u 19. stoljeću, kao da se tijekom 20. stoljeća izgubio (toliki) interes za ovo djelo – nakon izvedbe 1995. u Londonu, izvedena je tek 2015. godine u Berlinu.

post 1

Iako rijetko izvođena, prevedena je na francuski, njemački, španjolski i engleski jezik te izvođena na tim jezicima. U hrvatskoj predstavi sudjeluje velik broj izvođača svih generacija; u ulozi Betly nastupa sopranistica Lidija Horvat Dunjko, kao Daniele nastupa Siniša Galović, dok kao Max nastupa Ronald Braus. U ulozi sobarice Nane nastupa Nada Abrus, a ulogu Boboa igra Nenad Tudaković. U izvedbi također sudjeluju komorni zbor i orkestar Opere b.b.

Predstavom dirigira maestro Vladimir Kranjčević, koji ove godine obilježava 80. rođendan i ovo će mu biti posljednja premijera. Prekrasnu kostimografiju potpisuje Dženisa Pecotić, a scenografiju Dinka Jerićević. Operu režira Ljiljana Gvozdenović, kojoj je ovo ujedno i prva operna režija.

post 2

Učitati još
Zatvori