Odlični koncerti na Tabor Film Festivalu

Odlični koncerti na Tabor Film Festivalu

Dr. Smeđi Šećer

Jubilarno 15. izdanje Tabor Film Festivala i ove će godine imati bogatu glazbenu ponudu, a nova najavljena imena su Let 3, Porto Morto, Lovely Quinces i Dr. Smeđi Šećer. Oni će se na pet stageva, koliko ih ovogodišnji TFF ima, pridružiti Urbanu, My Baby, Antenatu i J.R. Augustu. Ostatak glazbenog lineupa s više od 30 izvođača, DJ-eva i live actova bit će uskoro objavljen. Cijena super early bird karata u koje je uključen i kamp je 145 kuna i mogu se kupiti još samo do 1. travnja, a nakon toga će cijena ograničenog kontingenta karata biti 165 kuna do 15. svibnja.

fotka Let 3

Let 3

Uz glavni filmski program, međunarodnu i domaću konkurenciju u kojoj se redatelji natječu u nekoliko kategorija, u popratnom filmskom programu Festival donosi retrospektivu filmova iznimno uspješne slovenske animatorice Špele Čadež koje će predstaviti ugledna slovenska filmologinja Maja Kranjc. Britanski kritičar mlađe generacije Michael Pattison podijelit će s posjetiteljima iskustva s brojnih putovanja na filmske festivale širom svijeta. Za Tabor je pripremio i svoj izbor najboljih kratkometražnih filmova. Program Zagorski specijal ove godine predstavlja animatora Marijana Lončara iz Krapine, a posjetitelji će ponovo moći uživati u europskoj filmskoj “reprezentaciji” u programu EFA-e “Kratki su bitni!”. I ove godine sinonim za opušteno gledanje filmova bit će program “Noć žive publike”, dok se u programu “Sound&Vision” kratki filmove u live svirci odijevaju u novo glazbeno ruho.

fotka Lovely Quinces

Let 3

Posebnost ovogodišnjeg Tabor Film Festivala bit će i brojne radionice, predavanja i promocije knjiga. Posjetitelji će moći čuti zanimljivu priču o knjizi „Horizonti ateizma: prepiska o vjeri, znanosti i smislu života“, zbirku od 22 pisma koja su tijekom šest mjeseci 2016. godine razmijenili Pavel Gregorić i Željko Porobija, dvojica ateista sasvim različitih životnih puteva. Željko Porobija bio je pastor i dekan adventističke škole u Maruševcu koji je izgubio vjeru pod teretom znanstvenih činjenica, a Pavel Gregorić je sveučilišni profesor filozofije koji nikada nije bio vjernik niti je osjetio “zov transcendentnog”. Premijerno će se na Tabor Film Festivalu održati i DJ radionica pod palicom DJ Venoma, dobitnika brojnih nagrada i višestrukog prvaka Hrvatske u dj-ingu. Svi zainteresirani moći će naučiti osnove dj-inga: od miksanja i odabira glazba preko računalnih programa do scratcheva i beat jugglinga.

fotka Porto Morto

Porto Morto

Prijevoz će i ove godine biti osiguran iz Zagreba, kao i festivalski shuttle koji će povezivati sve najvažnije festivalske lokacije tijekom njegovog trajanja. Kamp će biti otvoren dan prije i dan nakon Festivala. Svi posjetitelji imat će posebne popuste na ulaznice za Terme Olimia i Terme Tuhelj koje se nalaze nedaleko od Desinića, a oni mamurni će se svako jutro osvježiti na Veronika Mamurluk Korneru u organizaciji mini mljekare Veronika. Ljubitelji dobrog jazza moći će uživati na Grešna Gorica stageu uz zagorske delicije i dobru kapljicu.

Sve informacije o događaju i novosti možete saznati još na Facebook stranici i eventu.

Učitati još
Zatvori